Tort Czarny Las

Tort Czarny Las
Czarny Las ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 1053 kalorii, 11g białka, oraz 81 g tłuszczu. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, sól, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj eggless Czarny Las ciasto, jak zrobić Czarny Las ciasto, Tort Czarny Las [patelnia], oraz Tort Czarny Las II dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Wyciąć 2 (8-calowe) rund pergaminu. Płaszcz 2 (8-calowy) patelnie ciasto z masłem, umieścić pergamin rund w Patelnie, i płaszcz pergamin z więcej masła. Patelnie i pergamin posmarować mąką i wystukać nadmiar; odstawić.Doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Zdjąć z ognia, dodać czekoladę i kakao, i ubić na gładką masę; odstawić do ostygnięcia na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Wymieszać odmierzoną mąkę, sodę oczyszczoną i sól w średniej misce, aż do połączenia; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Umieść odmierzone masło i cukier w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek i ubijaj na średniej prędkości, aż stanie się puszyste i jasne, około 5 minut. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki miski i łopatki gumową szpatułką.Przywróć mikser do średniej prędkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Dodaj jaja 1 na raz, pozwalając każdemu w pełni włączyć przed dodaniem następnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
7
Dodać kwaśną śmietanę i wanilię i ubić, aż tylko połączone (mieszanina będzie wyglądać lekko zsiadłe). Zatrzymać mikser i zeskrobać boki miski i wiosła.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Dodaj jedną trzecią zarezerwowanej mieszanki mąki i obróć mikser na niską prędkość, mieszając, aż mąka zostanie po prostu włączona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Dodaj połowę schłodzonej mieszaniny czekolady i wymieszać, aż tylko włączone. Kontynuuj z pozostałą mieszaniną mąki i mieszaniną czekolady, na przemian między nimi i kończąc na mące, aż wszystkie składniki zostaną włączone i mieszanina będzie gładka. Zatrzymaj mikser, wyjmij miskę i wymieszaj ręcznie Pozostałe smugi mąki, upewniając się, że zeskrobujesz dno miski.Równomiernie podzielić ciasto między przygotowane Patelnie i rozłożyć na równe warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Piec obok siebie na stojaku przez 15 minut. Obróć Patelnie od lewej do prawej i kontynuuj pieczenie, aż krawędzie ciasta lekko odciągną się od patelni, a tester ciasta lub wykałaczka włożona do środka wyschnie z zaledwie kilkoma okruchami, około 14 do 15 minut więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1
Na małym rondlu ułożyć sitko o drobnych oczkach i przez sitko wlać wiśnie i syrop.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Wiśnie przeciąć na pół i umieścić w średniej misce.Doprowadzić syrop do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średniego niskiego i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 1/3 szklanki, o 10 do 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Zdjąć z ognia i wymieszać z sokiem kirsch i cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
KirschKirsch
1
W średnim rondlu umieść cukier i skrobię kukurydzianą. Ciągle mieszając wlać 1 1/2 szklanki śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Umieść patelnię na średnim ogniu i stale mieszając doprowadzić do wrzenia(mieszanina będzie grudkowata, ale wygładzi).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Wyjąć z ognia, wymieszać wanilią i ostudzić całkowicie, około 1 godziny.Gdy mieszanina skrobi kukurydzianej z kremem ostygnie, wlej 2 1/4 szklanki zimnej śmietany do miski miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Trzepaczka na średniej prędkości, aż utwory zaczną się pojawiać w kremie, około 2 minut. Przy nadal włączonym mikserze powoli dodawać połowę mieszanki skrobi kukurydzianej z kremem (około 3/4 szklanki) i kontynuować ubijanie, aż utworzą się sztywne szczyty, o 1 do 2 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Przenieść do dużej miski i powtórzyć z pozostałymi 2 1/4 szklanki śmietany i pozostałą połowę mieszanki skrobi kukurydzianej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Umieścić w misce i wymieszać, aby połączyć. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do montażu cake.To montaż: gdy ciasta są chłodne, użyj ząbkowanego noża, aby przyciąć cienką warstwę od góry każdego, aby odsłonić wnętrze; wyrzuć resztki i odłóż ciasta na bok. Używając szaszłyka, przebij otwory na wszystkich szczytach ciastek, przechodząc mniej więcej w połowie warstw.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Umieść 1 ciasto pokrojone bokiem do góry na stojaku na ciasto lub talerzu do serwowania. Połowę zarezerwowanego syropu wiśniowego (ok. 1/4 szklanki) posmarować ciastem pędzelkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
8
Rozłóż 2 filiżanki bitej śmietany równomiernie na wierzchu, pozostawiając granicę 3/4 cala. Za pomocą łyżki szczelinowej równomiernie rozsypać wszystkie zarezerwowane wiśnie na bitą śmietanę, pozostawiając syrop w misce. Pozostawiając granicę 3/4 cala, wlej 2 szklanki bitej śmietany na wiśnie i rozłóż ją w równą warstwę, aby zamknąć wiśnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Na wierzch bitej śmietany ułożyć drugie ciasto pokrojone bokiem do góry i delikatnie docisnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
10
Umyj wierzch ciasta pozostałą połową syropu.Na Zewnątrz ciasto zamrozić pozostałą bitą śmietaną. (W razie potrzeby można zarezerwować do 2 filiżanek bitej śmietany do dekoracji rurociągów na górze lub podstawie ciasta.) Wyłożyć powierzchnię roboczą arkuszem woskowanego lub pergaminowego papieru. Trzymając w jednej ręce solidny kawałek półsłodkiej czekolady papierowym ręcznikiem, użyj obieraczki do warzyw, aby ogolić czekoladę na papierze. Używając rąk, wciśnij wióry czekolady do boków ciasta w równej warstwie. Równomiernie umieścić wiśnie wokół górnej granicy ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
Wiórki CzekoladoweWiórki Czekoladowe
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
11
Podawać natychmiast lub przechowywać w lodówce do 1 dnia. W przypadku schłodzenia, ciasto odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed podaniem.

Polecane wino: Dornfelder, Riesling

Niemiecki w menu? Spróbuj sparować z Dornfelder i Riesling. Piwo może wydawać się naturalnym wyborem dla niemieckiego jedzenia, ale niemiecki riesling wspaniale komponuje się z owocami morza i sznyclem, podczas gdy niemiecki czerwony Dornfelder dobrze komponuje się z wołowiną i mięsem z dziczyzny. Możesz spróbować Heinz Eifel Shine Dornfelder Sweet red. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 3.5 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
Heinz Eifel Shine Dornfelder Sweet Red
Heinz Eifel Shine Dornfelder Sweet Red
Odbicie promieni słonecznych od rzeki Rhein pomaga dojrzewać te obfite czerwone winogrona, tworząc w ten sposób pełne wino o Smaku ciemnoczerwonych owoców z dobrze zbalansowaną słodyczą.Ciesz się lekko schłodzonym samodzielnie lub z serami, makaronem sałatkowym i rybami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn