Tort Choinkowy
Ciasto choinkowe może być tylko deser szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 20 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz kolorowy cukier, kawałek tektury pokryty, bitą puszystą lukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Tort Choinkowy, Choinka Ciasto Kawowe, oraz Dip Choinkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325°F dla ciemnej lub nieprzywierającej patelni). Zrobić i piec ciasto zgodnie z zaleceniami na polu 13x9-calowy patelni. Fajne 10 minut. Uruchom nóż wokół boków patelni, aby poluzować ciasto; usuń z patelni do stojaka chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny. Dla łatwiejszej obsługi, Przechowywać w lodówce lub zamrażać ciasto 30 do 60 minut lub do firmy.
Za pomocą ząbkowanego noża, wyciąć zaokrąglony top off ciasto do poziomu powierzchni; miejsce wyciąć stronę w dół. Od środka jednego krótkiego boku wykonaj ukośne cięcie do każdego rogu po przeciwnej stronie, wykonując 3 trójkątne kawałki, jak pokazano na schemacie. Dodać kształt drzewa, układając 2 zewnętrzne kawałki z prostych 13-calowych stronach razem na tacy pokryte folią; frost top.
Umieść pozostałą część środkową na górze.
Rozłóż cienką warstwę lukru na górze i bokach, aby uszczelnić okruchy. Przechowywać w lodówce lub zamrażać ciasto 30 do 60 minut, aby ustawić lukier. Mróz całe ciasto z pozostałym lukrem. Naciśnij kawałki trzciny cukrowej na końcu drzewa, aby zrobić pień.
Posypać kolorowym cukrem, aby wyglądał jak konary. Ułóż gumdrops na torcie, aby wyglądać jak światła lub ozdoby. Przechowywać luźno przykryte.