Tort Celebracyjny Cytrynowo-Malinowy

Tort Celebracyjny Cytrynowo-Malinowy
Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.66 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 1114 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka likieru irish cream, śmietana, wanilia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Świąteczne Z Cytryną, Tort Pożegnalny Dla Mamy; Cytryna, Polentan I Migdał, oraz Deser Z Jogurtem Malinowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Spray 2 (9-calowe) okrągłe patelnie do ciast z sprayem do gotowania. W dużej misce, pokonać wszystkie składniki ciasta z mikserem elektrycznym na średniej prędkości 5 minut, skrobanie miski od czasu do czasu, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
2
Wlać ciasto do patelni.
3
Piec 35 do 45 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Ostudzić 10 minut; wyjąć ciasta z patelni do regałów chłodzących. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
4
Tymczasem odsączyć rozmrożone maliny, rezerwując sok w 2-filiżance miarki. Odstaw maliny na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
5
Dodaj wystarczającą ilość wody do soku, aby zmierzyć 1 1/4 szklanki. W rondlu 2-ćwiartkowym wymieszaj cukier granulowany i skrobię kukurydzianą. Stopniowo mieszaj mieszaninę soku z trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
SokSok
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje i bąbelki.
7
Zdjąć z ognia; przenieść do średniej miski. Wymieszać z sokiem z cytryny. Delikatnie złożyć w zarezerwowane maliny. Przykryć; przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MalinyMaliny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
W dużej misce, beat masło z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste. Na małej prędkości, ubić w cukrze pudrze, 1 szklanka na raz, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Dodaj dżem malinowy i waniliowy; ubijaj, aż lukier będzie gładki i można go smarować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MalinowyDżem Malinowy
LukierLukier
WaniliaWanilia
10
Ułożyć 1 warstwę ciasta na talerzu; rozprowadzić z żądaną ilością malinowego nadzienia. Top z drugiej warstwy. Strona mróz i wierzch ciasta z cienką warstwą lukru do uszczelnienia w okruchach. Przechowywać w lodówce 30 minut. Ciasto mrozowe z pozostałym lukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
LukierLukier
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
11
Dekoruj świeżymi malinami i miętą. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
MiętaMięta
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn