Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.66 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 1114 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka likieru irish cream, śmietana, wanilia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Świąteczne Z Cytryną, Tort Pożegnalny Dla Mamy; Cytryna, Polentan I Migdał, oraz Deser Z Jogurtem Malinowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Spray 2 (9-calowe) okrągłe patelnie do ciast z sprayem do gotowania. W dużej misce, pokonać wszystkie składniki ciasta z mikserem elektrycznym na średniej prędkości 5 minut, skrobanie miski od czasu do czasu, aż dobrze wymieszane.
Piec 35 do 45 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Ostudzić 10 minut; wyjąć ciasta z patelni do regałów chłodzących. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
Piekarnik
4
Tymczasem odsączyć rozmrożone maliny, rezerwując sok w 2-filiżance miarki. Odstaw maliny na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maliny
Sok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
5
Dodaj wystarczającą ilość wody do soku, aby zmierzyć 1 1/4 szklanki. W rondlu 2-ćwiartkowym wymieszaj cukier granulowany i skrobię kukurydzianą. Stopniowo mieszaj mieszaninę soku z trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Skrobia Kukurydziana
Sok
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
6
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje i bąbelki.
7
Zdjąć z ognia; przenieść do średniej miski. Wymieszać z sokiem z cytryny. Delikatnie złożyć w zarezerwowane maliny. Przykryć; przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
W dużej misce, beat masło z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste. Na małej prędkości, ubić w cukrze pudrze, 1 szklanka na raz, aż do wymieszania.
Dodaj dżem malinowy i waniliowy; ubijaj, aż lukier będzie gładki i można go smarować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem Malinowy
Lukier
Wanilia
10
Ułożyć 1 warstwę ciasta na talerzu; rozprowadzić z żądaną ilością malinowego nadzienia. Top z drugiej warstwy. Strona mróz i wierzch ciasta z cienką warstwą lukru do uszczelnienia w okruchach. Przechowywać w lodówce 30 minut. Ciasto mrozowe z pozostałym lukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maliny
Lukier
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
11
Dekoruj świeżymi malinami i miętą. Przechowywać w lodówce.