Tort budyniowy babci
Tort budyniowy babci to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 183 kalorie, 5G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka cukru pudru, żółtko jaja, ścinane migdały i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 33%. Podobne przepisy to Tort budyniowy babci, Truskawkowy Tort Z Kremem, oraz Tort Z Kremem Jeżyn.
Instrukcje
Na patelni 1 1/2 - do 2-ćwiartkowej wymieszaj granulowany cukier i mąkę.
Ubij w mleku i skórce z cytryny. Mieszaj na średnim ogniu, aż mieszanina zagotuje się i jest zagęszczona i gładka, 4 do 7 minut.
Zdjąć z ognia. W małej miseczce, ubić 2 żółtka lekko zmiksować.
Ubić około 1/4 szklanki gorącego mleka w żółtka, następnie ubić jajko w masę mleczną na patelni. Zagnieżdżcie patelnię w misce z lodowatą wodą i mieszajcie od czasu do czasu, aż ostygnie, około 10 minut.
Posmaruj 9-calową patelnię, w tym obręcz, olejem do gotowania lub masłem. Podziel ciasto z masłem na dwie porcje, jedną 2/3 całości, a drugą 1 / Naciśnij większą część na płaski dysk i umieść między dwoma arkuszami folii (około 15 na 15 cali.; nakładania arkuszy, jeśli to konieczne, aby wystarczająco szeroki).
Zwiń w 13-calowy okrągły o grubości około 1/8 cala. Obierz plastikową folię z jednej strony ciasta; odwróć i wyśrodkuj ciasto na przygotowanej patelni i delikatnie włóż do patelni. Odkleić pozostałą folię. Przyciąć krawędzie ciasta równo z obręczą. Jeśli są jakieś łzy w cieście, naciśnij ciasto razem do naprawy.
Rozprowadzić równomiernie schłodzony krem w cieście.
Zebrać resztki ciasta i dodać do pozostałej porcji. Naciśnij na dysk i umieść między dwoma arkuszami folii (około 12 na 15 cali.).
Zwiń w 10-calowy okrąg o grubości około 1/8 cala. Obrać plastikową folię z jednej strony ciasta, odwrócić i wyśrodkować na patelni. Odklej plastikową folię. Odciąć nadmiar ciasta równo z obręczy. Palcami widelca lekko przycisnąć krawędzie ciasta na brzeg.
Ubić lekko białko jajka, aby wymieszać i posmarować ciasto.
Posypać równomiernie migdałami i orzeszkami pinii; wcisnąć orzechy lekko do powierzchni.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350 na złoty kolor, 30 do 40 minut. Schłodzić na stojaku co najmniej 1 1/2 godziny przed podaniem. Kiedy całkowicie ostygnie, przykryj i schłodź.
Podawać chłodne lub zimne. Na krótko przed podaniem przesiać cukier puder na wierzch.
Ciasto maślane: w robocie kuchennym lub misce, wirować lub mieszać 2 szklanki mąki uniwersalnej, 6 łyżek cukru i 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, aby wymieszać.
Dodaj 1/2 szklanki (4 oz.) zimne masło, pokrojone w 1/2 cala kawałki. Wirować lub, za pomocą blendera do ciast, pokroić masło na mieszankę mąki, aż uformują się kawałki mąki kukurydzianej.
Dodaj 1 duże jajko i 1 duże żółtko; wirować lub mieszać rękami, aż ciasto się połączy. Kształt w piłkę.