Tort budyniowy babci
Need a deser wegetariański? Babciowy tort z kremem może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 183 kalorie. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś jajko, żółtko, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Truskawkowy Tort Z Kremem, Tort Z Kremem Jeżyn, oraz Babciowy placek Szachowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni 1 1/2 - do 2-ćwiartkowej wymieszaj granulowany cukier i mąkę.
Ubij w mleku i skórce z cytryny. Mieszaj na średnim ogniu, aż mieszanina zagotuje się i jest zagęszczona i gładka, 4 do 7 minut.
Zdjąć z ognia. W małej miseczce, ubić 2 żółtka lekko zmiksować.
Ubić około 1/4 szklanki gorącego mleka w żółtka, następnie ubić jajko w masę mleczną na patelni. Zagnieżdżcie patelnię w misce z lodowatą wodą i mieszajcie od czasu do czasu, aż ostygnie, około 10 minut.
Posmaruj 9-calową patelnię, w tym obręcz, olejem do gotowania lub masłem. Podziel ciasto z masłem na dwie porcje, jedną 2/3 całości, a drugą 1 / Naciśnij większą część na płaski dysk i umieść między dwoma arkuszami folii (około 15 na 15 cali.; nakładania arkuszy, jeśli to konieczne, aby wystarczająco szeroki).
Zwiń w 13-calowy okrągły o grubości około 1/8 cala. Obierz plastikową folię z jednej strony ciasta; odwróć i wyśrodkuj ciasto na przygotowanej patelni i delikatnie włóż do patelni. Odkleić pozostałą folię. Przyciąć krawędzie ciasta równo z obręczą. Jeśli są jakieś łzy w cieście, naciśnij ciasto razem do naprawy.
Rozprowadzić równomiernie schłodzony krem w cieście.
Zebrać resztki ciasta i dodać do pozostałej porcji. Naciśnij na dysk i umieść między dwoma arkuszami folii (około 12 na 15 cali.).
Zwiń w 10-calowy okrąg o grubości około 1/8 cala. Obrać plastikową folię z jednej strony ciasta, odwrócić i wyśrodkować na patelni. Odklej plastikową folię. Odciąć nadmiar ciasta równo z obręczy. Palcami widelca lekko przycisnąć krawędzie ciasta na brzeg.
Ubić lekko białko jajka, aby wymieszać i posmarować ciasto.
Posypać równomiernie migdałami i orzeszkami pinii; wcisnąć orzechy lekko do powierzchni.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350 na złoty kolor, 30 do 40 minut. Schłodzić na stojaku co najmniej 1 1/2 godziny przed podaniem. Kiedy całkowicie ostygnie, przykryj i schłodź.
Podawać chłodne lub zimne. Na krótko przed podaniem przesiać cukier puder na wierzch.
Ciasto maślane: w robocie kuchennym lub misce, wirować lub mieszać 2 szklanki mąki uniwersalnej, 6 łyżek cukru i 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, aby wymieszać.
Dodaj 1/2 szklanki (4 oz.) zimne masło, pokrojone w 1/2 cala kawałki. Wirować lub, za pomocą blendera do ciast, pokroić masło na mieszankę mąki, aż uformują się kawałki mąki kukurydzianej.
Dodaj 1 duże jajko i 1 duże żółtko; wirować lub mieszać rękami, aż ciasto się połączy. Kształt w piłkę.