Tort Bezowy Ze Słodowanych Orzechów Laskowych
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj słodowanego tortu Bezowego z orzechów laskowych. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 937 kalorii, 13g białka, oraz 64G tłuszczu każdy. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzką czekoladę, sól, kulki słodowanego mleka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tort Bezowy, Tort Bezowy Do Lodów, oraz Candy Bar Bezowy Tort.
Instrukcje
Wyreguluj regały piekarnika do górnej i dolnej pozycji środkowej i rozgrzej do 121°. śledź dwa 8-calowe okręgi na 2 oddzielnych arkuszach papieru pergaminowego. Odwróć (tak tusz jest na dole) i umieść na blachach do pieczenia.
Orzechy laskowe Pulse i 2 łyżki cukru w robocie kuchennym, aż drobno zmielone.
Przełożyć do miski, wymieszać ze słodowanym mlekiem w proszku i odstawić.
W misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do ubijania (patrz uwaga) umieścić białka i śmietanę tatarską. Bij na średnich wysokich prędkościach do miękkich szczytów. Powoli dodawać pozostały cukier i nadal ubijać, aż powstaną sztywne szczyty, 2 do 3 minut. Ubić w soli.
Wyjąć z miksera i delikatnie złożyć w mieszaninie orzechów laskowych w 3 partiach, aż tylko połączone (Nie overmix). Łyżka bezy do dużego woreczka na ciasto wyposażonego w końcówkę 1/2 cala. Zaczynając od środka każdego okręgu, rura w ruchu spiralnym, tworząc bezę w kształcie tarczy, trzymając się w odległości około 1/2 cala od granicy(patrz uwaga). Powinieneś mieć wystarczająco dużo bezy, aby ukończyć 4 płyty.
Wstawić do piekarnika i piec do całkowitego wyschnięcia, około 2 godzin. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu do momentu złożenia.
Czekoladę i śmietanę rozgrzać w żaroodpornej misce na patelni z ledwo gotującą się wodą, delikatnie mieszając, aż się stopią. Odstawić (lub schłodzić), aż będzie wystarczająco jędrny, aby się rozprzestrzenił.
Aby zmontować torte, umieść bezę na talerzu do serwowania, od góry do góry.
Rozprowadzić 1/4 szklanki ganache na bezę. Kontynuuj warstwę bezy i ganache, używając pozostałego ganache do góry mrozu i boków torte.
Dekoruj słodowanymi kulkami mleka. Schłodzić do Ustawienia, co najmniej 2 godziny. Użyj gorącego, mokrego noża do cięcia plastrów.