Tort bezowy z kremem miętowym
Tort bezowy z kremem miętowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej kolekcji deserów. Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji, każda o wartości 339 kalorii , 3 g białka i 16 g tłuszczu . Za 47 centów za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cukierki miętowe, białka jaj, ocet i kilka innych składników, możesz go przygotować. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jest idealny na Boże Narodzenie . Jest dostarczany przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 50 minut . Z oceną spoonacular wynoszącą 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tort migdałowy ze śmietaną i wiśniami , Tort z migdałową skorupką i Niemieckie ciasto rabarbarowe z bezą .
Instrukcje
Białka umieścić w dużej misce; odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Dodaj wodę, ocet, ekstrakt, sól i barwnik spożywczy, jeśli chcesz; ubijaj na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj cukier, 1 łyżkę stołową na raz, na wysokich obrotach, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty i cukier się rozpuści.
Ołówkiem narysuj na kartce papieru pergaminowego trzy prostokąty o wymiarach 5 x 8 cali.
Połóż papier na blachach do pieczenia, ołówkiem do dołu.
Rozłóż bezę równomiernie na każdym prostokącie.
Piec w temperaturze 300° przez 20 minut. Wyłączyć piekarnik; pozostawić bezy w piekarniku przez 1-1/2 godziny.
Wyjmij z piekarnika i ostudź na blachach do pieczenia. Po całkowitym ostygnięciu wyjmij bezy z papieru.
Rozpuść czekoladę i tłuszcz w kuchence mikrofalowej; mieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Rozłóż na wierzchu bezy. W dużej misce ubij śmietanę, aż powstanie sztywna piana; wmieszaj cukierki miętowe.
Połóż skorupkę bezową na talerzu do serwowania; na wierzch nałóż 2/3 szklanki kremu miętowego. Powtórz warstwy dwa razy.
Udekoruj kawałkami czekolady i dodatkowymi pokruszonymi cukierkami.