Tort bezowy z kremem miętowym

Tort bezowy z kremem miętowym
Tort bezowy z kremem miętowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej kolekcji deserów. Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji, każda o wartości 339 kalorii , 3 g białka i 16 g tłuszczu . Za 47 centów za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cukierki miętowe, białka jaj, ocet i kilka innych składników, możesz go przygotować. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jest idealny na Boże Narodzenie . Jest dostarczany przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 50 minut . Z oceną spoonacular wynoszącą 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tort migdałowy ze śmietaną i wiśniami , Tort z migdałową skorupką i Niemieckie ciasto rabarbarowe z bezą .

Instrukcje

1
Białka umieścić w dużej misce; odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Pokruszonych Miękkich Cukierków Miętowych2/3 Szklanki Pokruszonych Miękkich Cukierków Miętowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozkruszone Miękkie Cukierki MiętoweRozkruszone Miękkie Cukierki Miętowe
2
Dodaj wodę, ocet, ekstrakt, sól i barwnik spożywczy, jeśli chcesz; ubijaj na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj cukier, 1 łyżkę stołową na raz, na wysokich obrotach, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty i cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Krople Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie2 Krople Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Ołówkiem narysuj na kartce papieru pergaminowego trzy prostokąty o wymiarach 5 x 8 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
4
Połóż papier na blachach do pieczenia, ołówkiem do dołu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
5
Rozłóż bezę równomiernie na każdym prostokącie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
6
Piec w temperaturze 300° przez 20 minut. Wyłączyć piekarnik; pozostawić bezy w piekarniku przez 1-1/2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Wyjmij z piekarnika i ostudź na blachach do pieczenia. Po całkowitym ostygnięciu wyjmij bezy z papieru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Rozpuść czekoladę i tłuszcz w kuchence mikrofalowej; mieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciepłe Puree Ziemniaczane (110° Do 115°, Przygotowane Bez Mleka I Masła)Ciepłe Puree Ziemniaczane (110° Do 115°, Przygotowane Bez Mleka I Masła)
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
9
Rozłóż na wierzchu bezy. W dużej misce ubij śmietanę, aż powstanie sztywna piana; wmieszaj cukierki miętowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki MiętoweCukierki Miętowe
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Połóż skorupkę bezową na talerzu do serwowania; na wierzch nałóż 2/3 szklanki kremu miętowego. Powtórz warstwy dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięta PieprzowaMięta Pieprzowa
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
11
Udekoruj kawałkami czekolady i dodatkowymi pokruszonymi cukierkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe LokiCzekoladowe Loki
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn