Tort Świąteczny Lindas
Tort świąteczny Lindas to lacto ovo vegetarian deser. Ten przepis służy 30 i kosztuje 82 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 269 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka orzechów, wilgotny brązowy cukier, wiśnie glace, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 12%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Lindas Rice ' N ' Beans, eggless christmas fruit cake, jak zrobić christmas fruit cake, oraz Tort Świąteczny.
Instrukcje
Weź 9-calowy (23 cm) kwadratowy lub 10-calowy (26 cm) okrągły pojemnik na ciasto.
Najpierw nasmaruj puszkę marg, a następnie wytnij dwie rundy papieru tłustego, aby pasował do podstawy i podwójny papier tłustego, aby pasował do boków, (dzięki czemu boki są trochę duże, a następnie puszka) Wycinaj podstawę tego pasma (boku) w regularnych odstępach czasu, aby pasował płasko na dole. Wciśnij opaskę do puszki z ciastem. Dzięki czemu boki są duże, a następnie puszka
Piekarnik nagrzewany 325 F-160C, Gaz mark 3
Masło zmiksować z brązowym cukrem, dodać drobno startą skórkę pomarańczową i cytrynową, zmiksować i dodać czarną melasę. jajka ubić z "brandy lub sherry lub rumu" i stopniowo mieszać do śmietany mieszaniny.
Przesiać mąkę i zmieszaną przyprawę do mieszaniny wraz z mielonym cynamonem, następnie dodać zmielone migdały, dobrze wymieszać, a następnie dodać mieszany suszony friut 3lb.
po wymieszaniu dodać posiekane wiśnie glace i 300 g zmieszanych orzechów, możesz dodać trochę na raz, aby upewnić się, że wszystko dobrze wymieszane.
łyżka mieszanki do przygotowanego ciasta blaszanego, wygładzić mieszaninę na wierzchu i nacisnąć delikatnie wilgotnymi, ale nie zbyt mokrymi kostkami, co pomaga utrzymać ciasto płasko na wierzchu, a także zapobiega stwardnieniu podczas pieczenia.
Piec około 4-5 godzin w środku piekarnika.
Odczekaj 1 godzinę przy umiarkowanym upale (325 F-160C, znak gazu
następnie obniżyć ciepło do powolnego (275-300F. 140-150 c znak gazowy 1-
Sprawdź dokładnie i obniżyć ogień, jeśli ciasto staje się brązowy.
Przetestuj ciasto upewnij się, że ciasto skurczyło się od boków puszki, a po włożeniu drobnego szaszłyku do ciasta powinno wyjść całkiem czyste
Następnie wykonaj kolejny test słuchaj uważnie niegotowane bogate ciasto sprawia wyraźny szum.
Chłodne w puszce okazują się tylko wtedy, gdy zimno.
Aby uzyskać bardzo wilgotną konsystencję, nakłuj gotowane ciasto w odstępach 10 dni i mocz z odrobiną sherry, brandy lub rumu.
Do marcepanu bogate ciasto owocowe
Staraj się nie radzić sobie z marcepanem za bardzo.
Najpierw usuń nadmiar okruchów z ciasta, upewnij się, że ciasto jest na poziomie; często dobrym pomysłem jest odwrócenie ciasta do góry nogami i użycie podstawy jako góry, ponieważ jest to 100% poziom
Zalać ciasto przesianym dżemem morelowym przed nałożeniem marcepanu upewnij się, że marcepan pokrywa boki, dodatkowe wykończenia można odciąć, aby później je uporządkować
Przed polewaniem ciasto zdecyduj pogodę chcesz zostawić marcepan na 48 godzin, aby wyschł, ale marcepan jest ładniejszy, jeśli jest wilgotny, ale jeśli był dużo obsługiwany olej do zmielonych migdałów będzie namaczał przez lukier, możesz pomalować marcepan białkiem jajka i lodem od razu
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na świąteczne ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "