Topiony ser Raclette z marmurowymi ziemniakami i Portulaką
Topiony ser Raclette z marmurowymi ziemniakami i Portulaką może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 3,17 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 88 g tłuszczu, oraz w sumie 1080 kalorii. Mieszanka masła, wieku gruyere, petit fingerling ziemniaki, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Raclette, czyli ser topiony, ziemniaki i ogórki kiszone, Raclette (Ser Topiony), oraz Aligot (puree ziemniaczane z topionym serem) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 funt raclette, cienko pokrojone
Portulaka pospolita, do dekoracji
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Ziemniaki umieścić w dużym rondlu, przykryć zimną wodą i obficie doprawić solą. Doprowadzić do wrzenia i natychmiast odcedzić. Na patelni do pieczenia, przykryć ziemniaki całkowicie oliwą z oliwek i dodać tymianek i czosnek.
Piec, aż ziemniaki będą miękkie.
Ostudzić do temperatury pokojowej i obrać ziemniaki małym nożem do parkowania.
W małej patelni, roztopić masło na średnim ogniu, aż ciała stałe masła kolei brązowy.
Włożyć ziemniaki do garnka z osoloną wodą i doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości.
Drenaż. Przepuścić ziemniaki przez młyn spożywczy.
Dodać brązowe masło i śmietanę i wymieszać do połączenia. Dostosuj konsystencję do niektórych pół na pół; możesz nie używać wszystkich. Wymieszać z Gruyere i creme fraiche. Przejść przez drobne sito siatkowe. Doprawić do smaku solą.;
Używając płyty żaroodpornej, umieść łyżkę puree ziemniaczanego na każdym talerzu. Na puree ułożyć kilka całych paluszków ziemniaczanych.
Miejsce o 4 uncje raclette na wierzchu ziemniaków i flash danie pod brojlerem tylko do pęcherzyków sera.
Udekoruj każdą płytkę portulaką.