Topione morele ze świeżymi malinami
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 330 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.13 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Udaj się do sklepu i podnieś zmielony cynamon, masło, śmietanę do podania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z odżywionej kuchni ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka z owoców pestkowych z morelami, śliwkami, brzoskwiniami i świeżymi malinami, Ciepłe morele z malinami i lawendą, oraz Chocolate Chip Pavlovas z malinami i morelami.
Instrukcje
Wyjmij najlepszą żeliwną patelnię i umieść ją na średnim płomieniu.
Rozgrzać masło na patelni, aż po prostu stopi się i jeszcze spieniony (należy pamiętać, że ghee lub masło klarowane nie spieni się), a następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie.Pestki i połówki moreli wrzucić do spienionego masła i wymieszać drewnianą łyżką tak, aby masło je pokryło. Pozwól im zmiękczyć, lub stopić, tylko dotyk, ale nie trzymaj ich na ciepło zbyt długo lub ich skóry oddzieli się od ich ciała, co powoduje mniej apetyczny danie. Około dwóch minut na średnim ogniu powinno wystarczyć.Szybko wymieszaj około 1 łyżeczki zmielonego cynamonu do topiących się moreli, a następnie natychmiast usuń je z ognia i talerz.Topione morele polać świeżymi malinami i podawać ze świeżą, surową śmietaną.