Top Notch Top Round Chimichangas

Top Notch Top Round Chimichangas
Top Notch Top Round Chimichangas to danie główne, które serwuje 10. Jedna porcja tego dania zawiera około 38g białka, 65g tłuszczu i w sumie 824 kalorii. Za 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 3 godziny i 50 minut. Mieszanka mąki, chili w proszku, salsy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 59%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Góra okrągłej pieczeni, Herbed Top Round Roast, oraz Top Round rostbef z Chimichurri.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W małej misce wymieszaj chili w proszku, cayenne, granulowany czosnek i mąkę. Odłóż na bok. W dużym garnku z grubym dnem podgrzej olej rzepakowy na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koszerne MarynatyKoszerne Marynaty
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodaj kostki wołowe i zrumień ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodka żółta Papryka, Pokrojona Na Kawałki O Wielkości 3/4 CalaSłodka żółta Papryka, Pokrojona Na Kawałki O Wielkości 3/4 Cala
4
Dodaj cebulę i jalapenos i smaż przez 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do DekoracjiLimonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5
Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
6
Mieszaj mąkę, często mieszając, przez 2 do 3 minut. Odlać bulionem wołowym. Następnie dodaj ocet. Dobrze wymieszaj, aby połączyć. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny, w razie potrzeby dodając dodatkowy bulion wołowy, aby mięso gotowało się w płynie. Gdy mięso będzie miękkie widelcem, wyjmij na blachę i posiekaj 2 widelcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodaj posiekaną wołowinę z powrotem do garnka, wraz z pinto i czarną fasolą, sokiem z limonki i połową kolendry. Gotuj, aż mieszanina zostanie podgrzana.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
9
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. na dużej, głębokiej patelni rozgrzej olej kukurydziany do 325 stopni F. podczas podgrzewania oleju przygotuj chimichangas. Napełnij dolną połowę tortilli 3/4 szklanki mieszanki wołowiny i fasoli oraz 2 łyżkami sera pepper jack (podczas napełniania tortilli użyj łyżki cedzakowej, aby zgarnąć wołowinę, jeśli mieszanka jest trochę płynna). Podnieś krawędź tortilli i przetocz ją po nadzieniu, aby ją zabezpieczyć. Złóż po obu stronach i kontynuuj toczenie, aż dojdziesz do przeciwnego końca. Zabezpiecz 6-calowym szpikulcem utkanym przez szew burrito. Powtórz z pozostałymi tortillami. Powoli opuść chimichangas do gorącego oleju i gotuj 2 minuty z każdej strony lub na złoty kolor. Możesz ugotować 4 burrito na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser PepperjackSer Pepperjack
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Wyjmij z oleju, osusz na ręcznikach papierowych i trzymaj w cieple w piekarniku, aż wszystkie będą ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Aby podać, na każdym talerzu połóż posiekaną sałatę, a następnie łyżkę salsy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo PosiekanychGarść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
12
Na wierzch ułożyć chimichangas i dodać porcję kwaśnej śmietany, posypać pokrojonymi w kostkę pomidorami, awokado i pozostałą kolendrą do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
13
Podawaj natychmiast.

Składniki

1awokado, pokrojone w kostkęawokado, pokrojone w kostkę1kgszad wołowy bez kości, przycięty i pokrojony w 1-calową kostkęzad wołowy bez kości, przycięty i pokrojony w 1-calową kostkę5321 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion wołowy, plus dodatkowe, jeśli to koniecznebulion wołowy, plus dodatkowe, jeśli to konieczne425opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeczarna fasola, odsączona i opłukanaczarna fasola, odsączona i opłukana425opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefasola pinto, odsączona i opłukanafasola pinto, odsączona i opłukana22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 średnia cebula hiszpańska, pokrojona w drobną kostkę1 średnia cebula hiszpańska, pokrojona w drobną kostkę1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno11 łyżka suszonego oregano1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczerwona cebula, drobno posiekana, do podaniaczerwona cebula, drobno posiekana, do podania11 łyżka suszonego oreganomąka uniwersalnamąka uniwersalna1011-calowy(11-calowe) tortille z mąki, gotowane na parze(11-calowe) tortille z mąki, gotowane na parze1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane świeże liście kolendryposiekane świeże liście kolendry22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuposiekany czosnekposiekany czosnek11 łyżka suszonego oreganokoszerne marynatykoszerne marynaty4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozdrobniona sałata lodowarozdrobniona sałata lodowa3Batoniki toffi Heathjalapenos z nasionami i mielonejalapenos z nasionami i mielone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z limonki (ok. 3 limonki)sok z limonki (ok. 3 limonki)5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozdrobniony ser pepper jackrozdrobniony ser pepper jack591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezęby przyrodzeniazęby przyrodzenia2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidory sadzone i pokrojone w kostkępomidory sadzone i pokrojone w kostkę2cebula żółta, posiekanacebula żółta, posiekana

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe to świetny wybór dla Chimichanga. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki). Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.
Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)
Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)
Po aromatach czarnej wiśni, ziela angielskiego, czarnej porzeczki i gliny następują smaki dzikich malin, ciemnych jagód i kruszonej mineralności skalnej. Po gęstym wejściu następuje słodki i soczysty dotyk ust, wsparty kwasowością, jedwabistymi taninami i subtelnym ziemistym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 50 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia20
Magazyn