Tomatillo-Poblano Guacamole
Tomatillo-Poblano Guacamole może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 297 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli i pieprzu, kolendra, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone Poblano & Tomatillo Guacamole, Guacamole Taquero (Tomatillo Guacamole), oraz Pieczony Tomatillo-Salsa Poblano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść poblano na blasze do pieczenia i dusić jak najbliżej źródła ciepła, jak to możliwe, obracając raz, aż zwęglone na całym, o 4 protokół.
Przenieść poblano do małej miski, przykryć szczelnie folią i odstawić na 5 minut. Pocierać skórę z chile ręcznikiem papierowym i wyrzucić łodygi i nasiona.
Pokroić poblano w 1/4-calową kostkę.
Przenieść wszystkie z wyjątkiem 1 łyżka do średniej miski.
W metalowej patelni do pieczenia, dusić Tomatillo, obracając raz, aż lekko rumiane, o 3 protokół.
Przełożyć pomidory do robota kuchennego i puree.
Dodaj puree tomatillo do pokrojonego w kostkę poblano wraz z cebulą, czosnek, posiekana kolendra, sok z limonki i połowę awokado; mash dobrze widelcem.
Dodać pozostałe awokado i lekko zacieru. Doprawić solą i pieprzem.
Przenieść guacamole do miski i top z zarezerwowane 1 łyżka pokrojone w kostkę poblano i liście kolendry.
Podawać od razu z pieczonymi chipsami tortilla.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 62 dolarów.
![EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir]()
EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir
Pachnący suszony płatek róży i potpourri jagód płyną bujnym, soczystym wejściem. Ciemniejsze konfitury malinowe i aromaty jeżyn wypełniają midpalate, z goździkami i akcentami podłogi leśnej pokazującymi aż do końca. To wino jest bogate i jedwabiste od początku do końca, z pięknymi nutami owoców i przypraw, które pozostają na podniebieniu.