Tofu ze szpinakiem z kminkiem i krewetkami
Tofu z kminkiem sznurowane szpinak i krewetki może być tylko przystawką szukasz. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 328 kalorii, 8G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, cebulę, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka z ciecierzycy i szpinaku z kminkiem, Sałatka szpinakowa dla dzieci z kminkiem Vinaigrette, oraz Sałatka z ciecierzycy i szpinaku w sosie z kminku.
Instrukcje
Pokroić tofu na 1 cala kostki. Doprowadzić 4 do 6 szklanek wody do wrzenia i dodać 1 łyżeczkę soli. Zmniejsz ciepło tak, że woda ledwo gotuje, a następnie obniż tofu na patelnię. Gotować przez 4 minuty, następnie wyjąć sitkiem i ustawić na ręczniku, aby osuszyć podczas przygotowywania warzyw. Po wyschnięciu tofu, posypać łyżeczką kurkumy.
Podgrzać 2 łyżki oleju w szerokiej patelni ustawionej na średnim ogniu.
Dodać czosnek i kminek i gotować, mieszając, aż czosnek będzie blady złoty.
Dodaj chile, imbir, cebula, kolejna łyżeczka kurkumy i kontynuować gotowanie, aż cebula są lekko kolorowe i miękkie, 5 do 7 protokół. Jeśli patelnia wydaje się zbyt sucha w dowolnym punkcie, dodaj wodę w przyrostach kubka i zmniejsz ciepło. Podczas gdy cebula jest gotowanie, opłucz krewetki, a następnie poklepać je do sucha. Wrzucić je z pozostałą kurkumą i połową soku z limonki. Odstawić, aż będziesz gotowy do służby.
Dodać groszek i szpinak do cebuli. Podgrzać do wysokiej temperatury, posypać łyżeczką soli i gotować aż zwiędną. Nestle tofu do warzyw, dodać pół szklanki wody, następnie przykryć i gotować, aż tofu jest ogrzewany przez, o 4 protokół.
Rozgrzać pozostały olej na szerokiej patelni. Gdy gorące, dodać krewetki, posypać solą, i smażyć na dużym ogniu, obracając kilka razy, aż są czerwone i firmy po naciśnięciu palcem.
Podawać warzywa na gotowanym ryżu z 3 krewetki ułożone na każdej porcji.
Posypać pozostałym sokiem z limonki, udekorować kolendrą i podawać.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;