Tofu Scramble
Tofu Scramble to bezglutenowe i wegańskie poranny posiłek. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 201 kalorii, 22g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 2. 809 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz kminek, czosnek w proszku, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tofu Scramble, Smaczne Tofu Scramble, oraz Tofu Scramble Burrito.
Instrukcje
Spuścić nadmiar wody z tofu i umieścić go w środku patelni non-stick lub smarowane. Za pomocą szpatułki, rozbić tofu na grube kostki. Gotować na średnim ogniu przez 3-4 minuty, aż tofu uwalnia wodę.
Dodaj pozostałe składniki, mieszając, aby połączyć. Nadal gotować i mieszać przez kolejne 5-10 minut, rozbijając kawałki tofu na mniejsze kawałki, aby konsystencja przypominała jajecznicę.
Dodaj odrobinę mleka nie-mlecznego lub soku z cytryny, jeśli tofu zaczyna wysychać lub trzymać się patelni. Gdy tofu ma odpowiednią konsystencję, ma żółty kolor i jest dokładnie ciepły, dodaj dodatkową sól i pieprz do smaku i służyć.Informacje Żywieniowe
70gdieterny Fiber6. 50gSugars2. 20gProtein26. 30g