Tofu i warzywa w sosie z tajskich orzeszków ziemnych

Tofu i warzywa w sosie z tajskich orzeszków ziemnych
Tofu i warzywa z niższym tłuszczu tajski sos orzechowy może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 252 kalorie. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka cukinii, liści bazylii, bulionu warzywnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać dodatkowe firmy tofu można śledzić to danie główne z Wegańskie Ciasteczka Z Miękkim Cukrem jako deser. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Smażone tofu z azjatyckim sosem śliwkowym lub tajskim sosem orzechowym, Tajska Pizza Tofu z pikantnym sosem orzechowym, oraz Kurczak i tofu Stir Fry z pikantnym tajskim sosem orzechowym.

Instrukcje

1
Pokroić tofu na około 8 plasterki; następnie pokroić każdy plasterek na 4 Trójkąty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2
Połączyć około 1 łyżka sosu sojowego z 1 łyżka bulionu warzywnego, zanurzyć w nim tofu, powłoka wszystkie strony marynatą, i pozostawić do namoczenia podczas podgrzewania piekarnika do 204°. gdy piekarnik jest gorący, umieścić Trójkąty tofu na nieprzywierającej blachy do pieczenia lub maty silikonowej i piec przez 15 protokół; włączyć tofu nad i piec przez kolejne 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Wyjąć z piekarnika. Podczas pieczenia tofu, przygotować warzywa i sos. Marchew pokroić na przekątnej, cukinię przekrój na pół i pokrój na półksiężyce. Brokuły pokroić w średniej wielkości różyczki. (Inne warzywa mogą być używane; dążyć do około 2-3 funtów razem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Opakowanie (8 Uncji) PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą1 Opakowanie (8 Uncji) PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Włożyć warzywa do dużego parownika i gotować na parze, aż będą miękkie-chrupiące. (Właściwie, zatrzymaj się na chwilę, zanim pomyślisz, że są gotowe; będą nadal gotować w pozostałym ogniu.) W ostatniej chwili gotowania na parze, wrzucić liście bazylii na wierzchu warzyw i pary tylko na tyle długo, aby więdną. Aby zrobić sos, rozgrzać masło orzechowe w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Uncji Gorzkiej Lub Półsłodkiej Czekolady, Grubo Posiekanej12 Uncji Gorzkiej Lub Półsłodkiej Czekolady, Grubo Posiekanej
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Ubij w 1/2 szklanki bulionu warzywnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Dodaj mleko sojowe, ekstrakt kokosowy, sos sojowy, sos chili, i nektar z agawy, i ciepła, aż bąbelki. Jeśli mieszanina wydaje się zbyt gęsta, dodaj trochę więcej bulionu warzywnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt KokosowyEkstrakt Kokosowy
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
0,5 łyżeczki Soli0,5 łyżeczki Soli
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
SoymilkSoymilk
7
Dodać sok z limonki tuż przed wyjęciem z ognia i podania. Aby zmontować, umieść 1/4 warzyw na każdym talerzu. Top z 1/4 z tofu i mżawka z 1/4 sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
8
W razie potrzeby udekoruj świeżą tajską bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Pokrojonego W Cienkie Plasterki Kurczaka Z Rożna, Kupionego W Sklepie (około 2 Małych Piersi Z Kurczaka)2 Szklanki Pokrojonego W Cienkie Plasterki Kurczaka Z Rożna, Kupionego W Sklepie (około 2 Małych Piersi Z Kurczaka)

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Tajski w menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Gabrielskloof Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Gabrielskloof Chenin Blanc
Gabrielskloof Chenin Blanc
Chenin Blanc z 2019 r. fermentowano naturalnie w 85% starych beczkach przy minimalnej interwencji, a pozostała część poddawana była fermentacji w stalowych zbiornikach. Na nosie zielone jabłka, Skórka z limonki, miód i mokry kamień. Eleganckie podniebienie z równowagą, świeżością i zachwycającą fakturą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn