Tofu Dengaku
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Tofu Dengaku może być super przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 221 kalorii, 24g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 8,14 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sos sojowy, liść shiso, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tofu Dengaku, Tofu Dengaku z Puree z korzenia selera, oraz Nasu dengaku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś 1 1/2 łyżki sake, aby gotować w małachsaucepan.
Wymieszać z białkiem i 1 łyżeczką cukru.
Wymieszać w yuzu andshiso, w razie potrzeby. Odstawić biały sos miso.
Przynieś Pozostałe 1 1/2 łyżki sake justto zagotować w innym małym rondlu.
Wymieszać w czerwonym miso i pozostałe 6tespons cukru. Odstawić czerwony sos miso.
Połączyć 4 szklanki wody i Dashi-kombuin średni rondel. Przynieś tylko mleko na dużym ogniu, a następnie natychmiast usuń bulion z ognia (aby zapobiec gorzkości Dashi-kombuf).
Dodaj bonito; odstawić, aż bonito osiądzie na dnie Pana, około 20 minut.
Przecedzić bulion do dużego rondla.
Wymieszać w sosie i mirin. Doprowadzić do wrzenia. Reduceheat i dusić 10 minut do blendflavors. Odstawić bulion na bok.
Linia duża obramowana blacha do pieczenia zfoil.
Pokrój Tofu w prostokąty 2 x 1 x 1/2 cala.
Dodaj prostokąty tofu do bulionu i gotuj na wolnym ogniu 10 minut do flavortofu. Za pomocą łyżki szczelinowej ostrożnie wyjąć prostokąty i umieścić na przygotowanym arkuszu. Fajne tofu. DO AHEAD: sosy i tofu można zrobić 2 godziny wcześniej.
Pozostawić w temperaturze pokojowej.
Podgrzej brojlery. Zaczynając od 1 krótkiego końca tofu, włóż szaszłyk przez środek, rozciągając się na przeciwległy krótki koniec. Powtórz z pozostałym tofu i szaszłyki.
Połowę kawałków tofu(tylko u góry) posmarować czerwoną mieszanką miso.
Brushmaining kawałki tofu (top only) z mieszanką whitemiso.
Umieść arkusz folii na ekspozycjiportion szaszłyków, aby zapobiec przypaleniu. Broiltofu 6 do 8 cali od źródła ciepła do goldenbrown i zwęglone w miejscach, obserwując uważnie, 2 do 4 protokół.
Przenieść szaszłyki na talerz.