Tofu Ciasto Czekoladowe

Tofu Ciasto Czekoladowe
Tofu ciasto czekoladowe może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 405 kalorii, 8G białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 14 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mielonych migdałów, oleju roślinnego, kakao w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 24%. Spróbuj Tort Szyfonowy Mini Tofu, Ciasto Czekoladowe Tofu, oraz Czekoladowy Mus Z Tofu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Lekko nasmaruj 9-calową sprężynową patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi CzekoladamiOpcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi Czekoladami
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
W średniej misce wymieszać mąkę, zmielone migdały i 1 łyżkę brązowego cukru. Zagnieść na maśle, aby uformować ciasto. Mocno docisnąć ciasto do dna przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miękkie Masło Do Wysmarowania ForemekMiękkie Masło Do Wysmarowania Foremek
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Za pomocą blendera połącz tofu, pozostały cukier, olej, sok pomarańczowy, likier czekoladowy, kakao i ekstrakt z migdałów. Zmiksować na gładką i kremową masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier CzekoladowyLikier Czekoladowy
1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Rozprowadzić ciasto w równomiernej warstwie na przygotowanej skórce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
5
Piec przez 1 godzinę i 15 minut w nagrzanym piekarniku. Pozostawić ciasto do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie przechowywać w lodówce przez noc. To ciasto musi być dokładnie zimne, aby prawidłowo ustawić, w przeciwnym razie będzie cieknące jak budyń.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn