Tofu & szparagi pad Thai
Tofu & asparagus pad Thai to Azjatyckie danie główne. Ten bezmleczny, lacto ovo wegetariański i wegański przepis służy 4 i kosztuje 2,23 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 375 kalorii, 12g białka, oraz 11g tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 88 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka sosu chili, dymki i wzdłużnie, ekstra sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 86%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pad Thai z Tofu, Crispy Tofu Pad Thai, oraz Crispy Tofu Pad-thai.
Instrukcje
Ugotować makaron zgodnie z instrukcjami pakietu.
Wymieszać sok z limonki, tamarynd i sos chili w małej misce. Odstawić.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na nieprzywierającej patelni lub woku i smażyć tofu przez 5-8 minut, aż wszystko będzie złote. Odstawić.
Dodajemy pozostały olej i smażymy szparagi do miękkości. Wskazówka w dymce, fasoli i czosnku. Gotować jeszcze 2 min. Wymieszać z odsączonym makaronem, sosem i odrobiną soli.
Wymieszać w tofu i ciepła przez.
Podawać z kolendrą, solonymi orzeszkami ziemnymi i wapnem.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Pad Thai można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Raats Original Chenin Blanc z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Raats Original Chenin Blanc]()
Raats Original Chenin Blanc
Original Chenin jest wytwarzany bez użycia dębu, aby zachować "oryginalny", żywy charakter owocu fesh. Jest pełen soczystych smaków ananasa, golden delicious jabłek i cytrusów, z nutami imbiru, wiciokrzewu i kwiatu pomarańczy oraz pięknej mineralności. Ta jasna, smaczna oferta od mistrza Chenin Bruwer Raats rywalizuje z najlepszą Doliną Loary Chenin."Naprawdę czyste wykończenie, z białymi brzoskwiniami, wiciokrzewem i nutami mineralnymi, które prowadzą przez długie, dobrze zdefiniowane wykończenie. Jest tu też wielka chrupiąca kwasowość."Wine Spectator89 punktów