Toffi, pianka marshmallow i orzechy makadamia lub hiszpańskie lody orzechowe
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj toffi, piankę marshmallow i orzechy makadamia lub hiszpańskie lody orzechowe. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 3427 kalorii , 32 g białka i 187 g tłuszczu każda. Za 12,77 USD za porcję ten przepis pokrywa 46% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 8 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka ziaren wanilii, wanilii, syropu kukurydzianego i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 5 godzin i 30 minut . Jest to drogi przepis dla miłośników europejskiej kuchni. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 68% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Butterscotch, Marshmallow Fluff and Macadamia lub Spanish Peanut Sundae , Marshmallow Fluff i Gina's Butterscotch Sundae .
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Laskę wanilii przekrój wzdłuż. Wyskrob nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
2
Do średniego rondla o grubym dnie włóż nasiona, połówki strąków, śmietankę mleczną i 1/4 szklanki brązowego cukru. Doprowadzić do temperatury wrzenia na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Milk Duds
Pomidory Słoneczne Nie
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
W międzyczasie połącz pozostałe 3/4 szklanki brązowego cukru, żółtka i ekstrakt waniliowy w dużej misce i ubijaj, aż składniki się połączą. Delikatnie ubijając żółtka, wlewaj do nich gorącą śmietankę, tak aby stopniowo się rozgrzała. Wszystko wrzucić do rondla i smażyć mieszając drewnianą łyżką. Pamiętaj, aby stale skrobać łyżką po dnie patelni, aby krem się nie przypalił. Krem jest gotowy, gdy lekko zgęstnieje i równomiernie pokryje grzbiet łyżki. Nie dopuść do wrzenia. Krem przecedź przez drobne sito. Wyciśnij cały płyn z ziaren wanilii i włóż pojemnik z kremem do dużej miski z lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe Kąski
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Pakiet Milk Duds
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
1 Duże Pomarańczowe żelki
Pomidory Słoneczne Nie
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
4
Pozostawić do ostygnięcia, od czasu do czasu mieszając.
5
Krem przełóż do maszyny do lodów i zamroź zgodnie z instrukcją producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do Lodów
6
Gotowe lody włóż do pojemnika do przechowywania i zamroź, aż staną się twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
1
W małym rondlu wyposażonym w termometr cukierniczy podgrzej wodę, syrop kukurydziany, 3/4 szklanki cukru i laskę wanilii do temperatury 246 stopni F. W międzyczasie w całkowicie czystej, suchej misce miksera elektrycznego wyposażonego w trzepaczkę nasadce, ubijaj białka, sól i krem z kamienia na pianę, aż będą kremowe i pieniste, około 2 minut. Wciąż ubijając, posyp pozostałą 1 łyżką cukru i kontynuuj ubijanie, aż białka będą bardzo miękkie, około 2 minut. Mieszając na małych obrotach, ostrożnie wlewaj gorący syrop. Ustaw mikser na najwyższą moc i ubijaj, aż masa będzie gęsta, puszysta i po prostu ciepła, około 7 minut. Zmniejsz mikser na najniższy poziom i dodaj nasiona wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj (około 9)
Cukierki Waflowe Necco
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Candy
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Doprowadź śmietankę, syrop kukurydziany, cukier, kakao, sól i połowę czekolady do wrzenia w ciężkim rondlu o pojemności 1 do 1 1/2 litra na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż czekolada się rozpuści. Zmniejsz ogień i gotuj na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 5 minut, następnie zdejmij z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Likier Orzechowy
Pomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodaj masło, wanilię i pozostałą czekoladę i mieszaj, aż masa będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Cukierki Waflowe Necco
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3
Podawać na ciepło.
1
Do każdego z 4 talerzyków z lodami włóż kilka gałek lodów. Posypać puchem i sosami.
Sundae bardzo dobrze współpracuje z porto. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Mission Mountain Winery Cocoa Vin Port. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Mission Mountain Winery Cocoa Vin Port
Rewelacyjny aperitif po kolacji. Bogaty aromat czekoladowy z posmakiem wiśni w czekoladzie. Świetnie smakuje także z lodami waniliowymi.