Toffi, pianka marshmallow i orzechy makadamia lub hiszpańskie lody orzechowe

Toffi, pianka marshmallow i orzechy makadamia lub hiszpańskie lody orzechowe
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj toffi, piankę marshmallow i orzechy makadamia lub hiszpańskie lody orzechowe. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 3427 kalorii , 32 g białka i 187 g tłuszczu każda. Za 12,77 USD za porcję ten przepis pokrywa 46% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 8 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka ziaren wanilii, wanilii, syropu kukurydzianego i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 5 godzin i 30 minut . Jest to drogi przepis dla miłośników europejskiej kuchni. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 68% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Butterscotch, Marshmallow Fluff and Macadamia lub Spanish Peanut Sundae , Marshmallow Fluff i Gina's Butterscotch Sundae .

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Laskę wanilii przekrój wzdłuż. Wyskrob nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
2
Do średniego rondla o grubym dnie włóż nasiona, połówki strąków, śmietankę mleczną i 1/4 szklanki brązowego cukru. Doprowadzić do temperatury wrzenia na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
W międzyczasie połącz pozostałe 3/4 szklanki brązowego cukru, żółtka i ekstrakt waniliowy w dużej misce i ubijaj, aż składniki się połączą. Delikatnie ubijając żółtka, wlewaj do nich gorącą śmietankę, tak aby stopniowo się rozgrzała. Wszystko wrzucić do rondla i smażyć mieszając drewnianą łyżką. Pamiętaj, aby stale skrobać łyżką po dnie patelni, aby krem się nie przypalił. Krem jest gotowy, gdy lekko zgęstnieje i równomiernie pokryje grzbiet łyżki. Nie dopuść do wrzenia. Krem przecedź przez drobne sito. Wyciśnij cały płyn z ziaren wanilii i włóż pojemnik z kremem do dużej miski z lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe KąskiNestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe Kąski
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
4
Pozostawić do ostygnięcia, od czasu do czasu mieszając.
5
Krem przełóż do maszyny do lodów i zamroź zgodnie z instrukcją producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
6
Gotowe lody włóż do pojemnika do przechowywania i zamroź, aż staną się twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
1
W małym rondlu wyposażonym w termometr cukierniczy podgrzej wodę, syrop kukurydziany, 3/4 szklanki cukru i laskę wanilii do temperatury 246 stopni F. W międzyczasie w całkowicie czystej, suchej misce miksera elektrycznego wyposażonego w trzepaczkę nasadce, ubijaj białka, sól i krem z kamienia na pianę, aż będą kremowe i pieniste, około 2 minut. Wciąż ubijając, posyp pozostałą 1 łyżką cukru i kontynuuj ubijanie, aż białka będą bardzo miękkie, około 2 minut. Mieszając na małych obrotach, ostrożnie wlewaj gorący syrop. Ustaw mikser na najwyższą moc i ubijaj, aż masa będzie gęsta, puszysta i po prostu ciepła, około 7 minut. Zmniejsz mikser na najniższy poziom i dodaj nasiona wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj (około 9)Białka Jaj (około 9)
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Zagotuj cukier, masło i laskę wanilii w średnim rondlu na dużym ogniu, mieszając, aż składniki się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Zdejmij patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
3
Dodaj szkocką, ponownie postaw patelnię na ogniu i gotuj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch WhiskeyScotch Whiskey
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
4
Zdjąć z ognia i wymieszać z solą i ciepłą śmietaną, aż masa będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1
Doprowadź śmietankę, syrop kukurydziany, cukier, kakao, sól i połowę czekolady do wrzenia w ciężkim rondlu o pojemności 1 do 1 1/2 litra na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż czekolada się rozpuści. Zmniejsz ogień i gotuj na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 5 minut, następnie zdejmij z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodaj masło, wanilię i pozostałą czekoladę i mieszaj, aż masa będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3
Podawać na ciepło.
1
Do każdego z 4 talerzyków z lodami włóż kilka gałek lodów. Posypać puchem i sosami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
2
Udekoruj orzechami i kompotem wiśniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
KompotKompot
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
3
W rondlu wymieszaj cukier, wiśnie i 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż wiśnie zaczną się rozpadać, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Usuń wiśnie łyżką cedzakową; rezerwa. Gotuj płyn z gotowania, aż zredukuje się i stanie się syropowaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
5
Zdjąć z ognia, dodać Kirsch i podpalić długą zapałką kuchenną, aż płomienie opadną. Włóż wiśnie z powrotem na patelnię i krótko podgrzej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
KirschKirsch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
6
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.

Składniki

170opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgenajlepszej jakości słodko-gorzka czekolada, drobno posiekananajlepszej jakości słodko-gorzka czekolada, drobno posiekana220opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemocno zapakowany ciemnobrązowy cukiermocno zapakowany ciemnobrązowy cukier220opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgelekko pakowany jasnobrązowy cukier, podzielonylekko pakowany jasnobrązowy cukier, podzielony220opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgelekko pakowany jasnobrązowy cukier, podzielonylekko pakowany jasnobrązowy cukier, podzielony276opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgewiśnie i czereśniewiśnie i czereśnie1711 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany4261 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany1szczyptaSzczypta kremu tatarskiegoSzczypta kremu tatarskiego73opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem22opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeniesłodzone Holenderskie kakao procesowe w proszkuniesłodzone Holenderskie kakao procesowe w proszku4larges1/4 szklanki plus 1 łyżka zimnej wody, podzielone1/4 szklanki plus 1 łyżka zimnej wody, podzielone7largesżółtka jajżółtka jaj1191 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrem ciężki, podgrzewanykrem ciężki, podgrzewany1591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)3571 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuKirschKirsch4krewetki i żyłkiLekko prażone orzechy makadamiaLekko prażone orzechy makadamia3661 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszoneciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszone4krewetki i żyłkiHiszpańskie orzeszki ziemneHiszpańskie orzeszki ziemne0Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych1szczyptaSzczypta soliSzczypta soli1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzudobrej jakości Szkocka (w zależności od gustu)dobrej jakości Szkocka (w zależności od gustu)150opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej150opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej2kijemasło niesolonemasło niesolone22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolonemasło niesolone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocukierki waflowe neccocukierki waflowe necco1fasola waniliowa, splitfasola waniliowa, split1pasteryzowane białka jaj (z kartonu), w temperaturze pokojowejpasteryzowane białka jaj (z kartonu), w temperaturze pokojowej1fasola waniliowa, nasiona zeskrobane i zarezerwowanefasola waniliowa, nasiona zeskrobane i zarezerwowane1Nasiona z wanilii, powyżejNasiona z wanilii, powyżej1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreonestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąskinestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąski9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelody waniliowe (polecane: lody waniliowe Wayne Harley Brachman)lody waniliowe (polecane: lody waniliowe Wayne Harley Brachman)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny62 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny

Polecane wino: Port

Sundae bardzo dobrze współpracuje z porto. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Mission Mountain Winery Cocoa Vin Port. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Mission Mountain Winery Cocoa Vin Port
NV Mission Mountain Winery Cocoa Vin Port
Rewelacyjny aperitif po kolacji. Bogaty aromat czekoladowy z posmakiem wiśni w czekoladzie. Świetnie smakuje także z lodami waniliowymi.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn