Toffi, pianka marshmallow i orzechy makadamia lub hiszpańskie lody orzechowe

Toffi, pianka marshmallow i orzechy makadamia lub hiszpańskie lody orzechowe
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj toffi, piankę marshmallow i orzechy makadamia lub hiszpańskie lody orzechowe. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 3427 kalorii , 32 g białka i 187 g tłuszczu każda. Za 12,77 USD za porcję ten przepis pokrywa 46% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 8 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka ziaren wanilii, wanilii, syropu kukurydzianego i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 5 godzin i 30 minut . Jest to drogi przepis dla miłośników europejskiej kuchni. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 68% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Butterscotch, Marshmallow Fluff and Macadamia lub Spanish Peanut Sundae , Marshmallow Fluff i Gina's Butterscotch Sundae .

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Laskę wanilii przekrój wzdłuż. Wyskrob nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2
Do średniego rondla o grubym dnie włóż nasiona, połówki strąków, śmietankę mleczną i 1/4 szklanki brązowego cukru. Doprowadzić do temperatury wrzenia na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
W międzyczasie połącz pozostałe 3/4 szklanki brązowego cukru, żółtka i ekstrakt waniliowy w dużej misce i ubijaj, aż składniki się połączą. Delikatnie ubijając żółtka, wlewaj do nich gorącą śmietankę, tak aby stopniowo się rozgrzała. Wszystko wrzucić do rondla i smażyć mieszając drewnianą łyżką. Pamiętaj, aby stale skrobać łyżką po dnie patelni, aby krem się nie przypalił. Krem jest gotowy, gdy lekko zgęstnieje i równomiernie pokryje grzbiet łyżki. Nie dopuść do wrzenia. Krem przecedź przez drobne sito. Wyciśnij cały płyn z ziaren wanilii i włóż pojemnik z kremem do dużej miski z lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Pozostawić do ostygnięcia, od czasu do czasu mieszając.
5
Krem przełóż do maszyny do lodów i zamroź zgodnie z instrukcją producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
6
Gotowe lody włóż do pojemnika do przechowywania i zamroź, aż staną się twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
1
W małym rondlu wyposażonym w termometr cukierniczy podgrzej wodę, syrop kukurydziany, 3/4 szklanki cukru i laskę wanilii do temperatury 246 stopni F. W międzyczasie w całkowicie czystej, suchej misce miksera elektrycznego wyposażonego w trzepaczkę nasadce, ubijaj białka, sól i krem z kamienia na pianę, aż będą kremowe i pieniste, około 2 minut. Wciąż ubijając, posyp pozostałą 1 łyżką cukru i kontynuuj ubijanie, aż białka będą bardzo miękkie, około 2 minut. Mieszając na małych obrotach, ostrożnie wlewaj gorący syrop. Ustaw mikser na najwyższą moc i ubijaj, aż masa będzie gęsta, puszysta i po prostu ciepła, około 7 minut. Zmniejsz mikser na najniższy poziom i dodaj nasiona wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z Masłem OrzechowymCiasto Z Masłem Orzechowym
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Zagotuj cukier, masło i laskę wanilii w średnim rondlu na dużym ogniu, mieszając, aż składniki się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Zdejmij patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodaj szkocką, ponownie postaw patelnię na ogniu i gotuj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch WhiskeyScotch Whiskey
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Zdjąć z ognia i wymieszać z solą i ciepłą śmietaną, aż masa będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1
Doprowadź śmietankę, syrop kukurydziany, cukier, kakao, sól i połowę czekolady do wrzenia w ciężkim rondlu o pojemności 1 do 1 1/2 litra na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż czekolada się rozpuści. Zmniejsz ogień i gotuj na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 5 minut, następnie zdejmij z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Papier RyżowyPapier Ryżowy
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodaj masło, wanilię i pozostałą czekoladę i mieszaj, aż masa będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
3
Podawać na ciepło.
1
Do każdego z 4 talerzyków z lodami włóż kilka gałek lodów. Posypać puchem i sosami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
2
Udekoruj orzechami i kompotem wiśniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
KompotKompot
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
3
W rondlu wymieszaj cukier, wiśnie i 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż wiśnie zaczną się rozpadać, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Usuń wiśnie łyżką cedzakową; rezerwa. Gotuj płyn z gotowania, aż zredukuje się i stanie się syropowaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
5
Zdjąć z ognia, dodać Kirsch i podpalić długą zapałką kuchenną, aż płomienie opadną. Włóż wiśnie z powrotem na patelnię i krótko podgrzej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
KirschKirsch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.

Składniki

170papryka habaneronajlepszej jakości słodko-gorzka czekolada, drobno posiekananajlepszej jakości słodko-gorzka czekolada, drobno posiekana220papryka habaneromocno zapakowany ciemnobrązowy cukiermocno zapakowany ciemnobrązowy cukier220papryka habanerolekko pakowany jasnobrązowy cukier, podzielonylekko pakowany jasnobrązowy cukier, podzielony220papryka habanerolekko pakowany jasnobrązowy cukier, podzielonylekko pakowany jasnobrązowy cukier, podzielony276papryka habanerowiśnie i czereśniewiśnie i czereśnie1711 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany4261 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany1szczyptaSzczypta kremu tatarskiegoSzczypta kremu tatarskiego73papryka habanero1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem22papryka habaneroniesłodzone Holenderskie kakao procesowe w proszkuniesłodzone Holenderskie kakao procesowe w proszku4largesOpcjonalnie lody waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczuOpcjonalnie lody waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczu7largesżółtka jajżółtka jaj1191 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrem ciężki, podgrzewanykrem ciężki, podgrzewany1591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)3571 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)2Spód: okruszki z herbatników grahamKirschKirsch41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychLekko prażone orzechy makadamiaLekko prażone orzechy makadamia3661 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebiałe bułki obiadowebiałe bułki obiadowe41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychHiszpańskie orzeszki ziemneHiszpańskie orzeszki ziemne0warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody1szczyptaSzczypta soliSzczypta soli1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoplus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody2Spód: okruszki z herbatników grahamdobrej jakości Szkocka (w zależności od gustu)dobrej jakości Szkocka (w zależności od gustu)150papryka habaneroz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi150papryka habaneroz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi2kijemasło niesolonemasło niesolone2Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoCukier puder i bita śmietana (opcjonalnie)Cukier puder i bita śmietana (opcjonalnie)1fasola waniliowa, splitfasola waniliowa, split1pasteryzowane białka jaj (z kartonu), w temperaturze pokojowejpasteryzowane białka jaj (z kartonu), w temperaturze pokojowej1fasola waniliowa, nasiona zeskrobane i zarezerwowanefasola waniliowa, nasiona zeskrobane i zarezerwowane1Nasiona z wanilii, powyżejNasiona z wanilii, powyżej1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelody waniliowe (polecane: lody waniliowe Wayne Harley Brachman)lody waniliowe (polecane: lody waniliowe Wayne Harley Brachman)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm6Spód: okruszki z herbatników grahampasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm

Polecane wino: Port

Sundae bardzo dobrze współpracuje z porto. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Mission Mountain Winery Cocoa Vin Port. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Mission Mountain Winery Cocoa Vin Port
NV Mission Mountain Winery Cocoa Vin Port
Rewelacyjny aperitif po kolacji. Bogaty aromat czekoladowy z posmakiem wiśni w czekoladzie. Świetnie smakuje także z lodami waniliowymi.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn