Toffi, pianka marshmallow i orzechy makadamia lub hiszpańskie lody orzechowe

Toffi, pianka marshmallow i orzechy makadamia lub hiszpańskie lody orzechowe
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj toffi, piankę marshmallow i orzechy makadamia lub hiszpańskie lody orzechowe. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 3427 kalorii , 32 g białka i 187 g tłuszczu każda. Za 12,77 USD za porcję ten przepis pokrywa 46% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 8 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka ziaren wanilii, wanilii, syropu kukurydzianego i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 5 godzin i 30 minut . Jest to drogi przepis dla miłośników europejskiej kuchni. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 68% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Butterscotch, Marshmallow Fluff and Macadamia lub Spanish Peanut Sundae , Marshmallow Fluff i Gina's Butterscotch Sundae .

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Laskę wanilii przekrój wzdłuż. Wyskrob nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2
Do średniego rondla o grubym dnie włóż nasiona, połówki strąków, śmietankę mleczną i 1/4 szklanki brązowego cukru. Doprowadzić do temperatury wrzenia na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RamięRamię
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
W międzyczasie połącz pozostałe 3/4 szklanki brązowego cukru, żółtka i ekstrakt waniliowy w dużej misce i ubijaj, aż składniki się połączą. Delikatnie ubijając żółtka, wlewaj do nich gorącą śmietankę, tak aby stopniowo się rozgrzała. Wszystko wrzucić do rondla i smażyć mieszając drewnianą łyżką. Pamiętaj, aby stale skrobać łyżką po dnie patelni, aby krem się nie przypalił. Krem jest gotowy, gdy lekko zgęstnieje i równomiernie pokryje grzbiet łyżki. Nie dopuść do wrzenia. Krem przecedź przez drobne sito. Wyciśnij cały płyn z ziaren wanilii i włóż pojemnik z kremem do dużej miski z lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
RamięRamię
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Pozostawić do ostygnięcia, od czasu do czasu mieszając.
5
Krem przełóż do maszyny do lodów i zamroź zgodnie z instrukcją producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
6
Gotowe lody włóż do pojemnika do przechowywania i zamroź, aż staną się twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
1
W małym rondlu wyposażonym w termometr cukierniczy podgrzej wodę, syrop kukurydziany, 3/4 szklanki cukru i laskę wanilii do temperatury 246 stopni F. W międzyczasie w całkowicie czystej, suchej misce miksera elektrycznego wyposażonego w trzepaczkę nasadce, ubijaj białka, sól i krem z kamienia na pianę, aż będą kremowe i pieniste, około 2 minut. Wciąż ubijając, posyp pozostałą 1 łyżką cukru i kontynuuj ubijanie, aż białka będą bardzo miękkie, około 2 minut. Mieszając na małych obrotach, ostrożnie wlewaj gorący syrop. Ustaw mikser na najwyższą moc i ubijaj, aż masa będzie gęsta, puszysta i po prostu ciepła, około 7 minut. Zmniejsz mikser na najniższy poziom i dodaj nasiona wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z Masłem OrzechowymCiasto Z Masłem Orzechowym
(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Zagotuj cukier, masło i laskę wanilii w średnim rondlu na dużym ogniu, mieszając, aż składniki się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Zdejmij patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodaj szkocką, ponownie postaw patelnię na ogniu i gotuj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch WhiskeyScotch Whiskey
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Zdjąć z ognia i wymieszać z solą i ciepłą śmietaną, aż masa będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
1
Doprowadź śmietankę, syrop kukurydziany, cukier, kakao, sól i połowę czekolady do wrzenia w ciężkim rondlu o pojemności 1 do 1 1/2 litra na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż czekolada się rozpuści. Zmniejsz ogień i gotuj na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 5 minut, następnie zdejmij z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodaj masło, wanilię i pozostałą czekoladę i mieszaj, aż masa będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
3
Podawać na ciepło.
1
Do każdego z 4 talerzyków z lodami włóż kilka gałek lodów. Posypać puchem i sosami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
2
Udekoruj orzechami i kompotem wiśniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
KompotKompot
2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
3
W rondlu wymieszaj cukier, wiśnie i 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż wiśnie zaczną się rozpadać, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Usuń wiśnie łyżką cedzakową; rezerwa. Gotuj płyn z gotowania, aż zredukuje się i stanie się syropowaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
5
Zdjąć z ognia, dodać Kirsch i podpalić długą zapałką kuchenną, aż płomienie opadną. Włóż wiśnie z powrotem na patelnię i krótko podgrzej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów
KirschKirsch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.

Składniki

1701 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.najlepszej jakości słodko-gorzka czekolada, drobno posiekananajlepszej jakości słodko-gorzka czekolada, drobno posiekana2201 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mocno zapakowany ciemnobrązowy cukiermocno zapakowany ciemnobrązowy cukier2201 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.lekko pakowany jasnobrązowy cukier, podzielonylekko pakowany jasnobrązowy cukier, podzielony2201 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.lekko pakowany jasnobrązowy cukier, podzielonylekko pakowany jasnobrązowy cukier, podzielony2761 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.wiśnie i czereśniewiśnie i czereśnie1711 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany4261 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany1szczyptaSzczypta kremu tatarskiegoSzczypta kremu tatarskiego731 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem221 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.niesłodzone Holenderskie kakao procesowe w proszkuniesłodzone Holenderskie kakao procesowe w proszku4largesOpcjonalnie lody waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczuOpcjonalnie lody waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczu7largesżółtka jajżółtka jaj1191 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrem ciężki, podgrzewanykrem ciężki, podgrzewany1591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)3571 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaKirschKirsch4krewetki i żyłkiLekko prażone orzechy makadamiaLekko prażone orzechy makadamia3661 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 calabanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 cala4krewetki i żyłkiHiszpańskie orzeszki ziemneHiszpańskie orzeszki ziemne0Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1szczyptaSzczypta soliSzczypta soli1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 caladobrej jakości Szkocka (w zależności od gustu)dobrej jakości Szkocka (w zależności od gustu)1501 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.sok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie1501 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.sok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie2kijemasło niesolonemasło niesolone23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolonemasło niesolone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo(po 1 tubce) schłodzone ciasto na ciasteczka z masłem orzechowym, zmiękczone(po 1 tubce) schłodzone ciasto na ciasteczka z masłem orzechowym, zmiękczone1fasola waniliowa, splitfasola waniliowa, split1pasteryzowane białka jaj (z kartonu), w temperaturze pokojowejpasteryzowane białka jaj (z kartonu), w temperaturze pokojowej1fasola waniliowa, nasiona zeskrobane i zarezerwowanefasola waniliowa, nasiona zeskrobane i zarezerwowane1Nasiona z wanilii, powyżejNasiona z wanilii, powyżej1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelody waniliowe (polecane: lody waniliowe Wayne Harley Brachman)lody waniliowe (polecane: lody waniliowe Wayne Harley Brachman)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 463 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calakońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4

Polecane wino: Port

Sundae bardzo dobrze współpracuje z porto. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Mission Mountain Winery Cocoa Vin Port. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Mission Mountain Winery Cocoa Vin Port
NV Mission Mountain Winery Cocoa Vin Port
Rewelacyjny aperitif po kolacji. Bogaty aromat czekoladowy z posmakiem wiśni w czekoladzie. Świetnie smakuje także z lodami waniliowymi.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn