Toasty April Bloomfield z masłem Ramp i smażonymi jajkami przepiórczymi
Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.2 za porcję. Jedna porcja zawiera 624 kalorie, 4G białka, oraz 65 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, skąpe rampy, Sol pakowane anchois i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Deviled Eggs April Bloomfield, April Bloomfield 's Fried Pig' s Ear Salad, oraz April Bloomfield ' s Ricotta Gnudi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż rampy na desce do krojenia, aby końce żarówki ustawiły się w linii. Zacznij od cienkiego krojenia cebulek, pracując w kierunku zielonych liści. Po pokrojone fioletowe łodygi i osiągnął zieleni, aby plastry jeszcze cieńsze. Zbierz pokrojone cebulki i łodygi na mały stos. Odstaw zieleninę na chwilę.
Umieść 1 łyżkę masła na patelni do smażenia i ustaw na średnim ogniu. Gdy topi się i pieni, dodać pokrojone Cebulki ramp i łodygi (wraz z pięciopalczastą szczyptą zieleni) i posypać solą. Gotować, mieszając często, aż rampy mają nutę brązu, 2 minut lub tak.
Zeskrobać rampy do miski i dodać pozostałe 10 łyżek masła, anchois, Skórka z cytryny, sok z cytryny, szczypta oliwy z oliwek, kilka pokruszonych Chilli, a jeśli masz ochotę, kilka skrętek czarnego pieprzu. Rozgnieść, wrzucić i wymieszać mieszaninę widelcem lub drewnianą łyżką, aż wszystko będzie ładnie wymieszane. Daj zarezerwowanym zieleniom rampowym krótkie posiekanie, a następnie wymieszaj je. Spróbuj. Powinieneś spróbować Delikatnego cebulowego smaku ramp, dobrego odrobiny Umami-słoności z anchois i jasności, a nie cierpkości, z cytryny. Dla mnie to masło smakuje jak wiosna. Możesz dodać kolejną 1/4 łyżeczki soli lub inny krótki wycisnąć cytryny. (Możesz schłodzić masło na dzień lub dwa w misce lub zwinąć je w kłodę, jeśli masz ochotę.)
Posmaruj tosty masłem ramp (będziesz miał dodatkowe masło; zarezerwuj je na inny dzień).
Wlać glug lub dwa oleju do nieprzywierającej patelni na tyle dużej, aby wygodnie trzymać jajka (można je również smażyć w 2 partiach) i ustawić na średnim ogniu. Gdy olej ledwo pali, rozbij jajka na patelni. (pomaga włożyć końcówkę noża do skorupy, choć nie tak daleko, że złamiesz żółtko.) Powinieneś usłyszeć plucie i skwierczenie, gdy je dodasz. Gotować, aż białka są ustawione i złoty kolor na brzegach, ale żółtka są nadal płynne, o minutę. Każdy tost ułożyć jajkiem przepiórczym i dodać odrobinę soli.