To Russia With Love @TheTableSet
To Russia With Love @ TheTableSet może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 21 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 50 i kosztuje 22 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona anyżu, cebulę, kostki lodu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez SippitySup. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 13%, co nie jest takie super. Spróbuj Sałatka z fasoli na imprezę sześcioosobową @TheTableSet, Taco z grzybami na Taco Tuesday @TheTableSet, oraz Love Week: we Love ... graham Sweet Potato Cupcakes dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w rondlu 4-qt ustawionym na średnim ogniu.
Dodać mieloną cebulę i czosnek. Gotować, często mieszając, aż zmiękną; 6-8 minut.
Dodaj kolendrę, pastę pomidorową, płatki czerwonej papryki, śliwki i kilka szczypt soli. Gotować, często mieszając, aż karmelizowane; 2-3 minuty. Obniżyć ogień i dodać ocet i pomidory. Dusić, mieszając często aż do grubości; 20 do 30 minut. Dostosuj przyprawę i / lub konsystencję z solą i octem.Jak to: jak Ładowanie...
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Dynię przeciąć na pół. Zeskrobać nasiona i włókna; odstawić na bok. Zetrzyj pokrojoną powierzchnię dyni z około 1 łyżką oliwy z oliwek.
Umieść go, wyciąć bok w dół, na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Piecz dynię w rozgrzanym piekarniku, aż będzie bardzo miękka, i zaczyna się zapadać na siebie; o 50 protokół. Odstawić do ostygnięcia.W międzyczasie wypłucz pestki dyni usuwając jak najwięcej miąższu i włókien. Dobrze wysuszyć między warstwami ręcznika papierowego.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w małej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać pestki dyni; gotować, często mieszając, aż nasiona zaczną brązowieć i pop, 3 do 4 minut.
Zdjąć z ognia; ostudzić i osuszyć nasiona na ręcznikach papierowych. Doprawić solą i pieprzem cayenne. Ten przepis sprawia, że więcej niż trzeba jako dekoracji dla tego przepisu. Dodatkowe nasiona można przykryć i przechowywać w lodówce do siedmiu dni.Zawiązać laski cynamonu, strąki anyżu gwiazdkowego, nasiona anyżu, pokruszony czerwony pieprz, liście laurowe i imbir w podwójną warstwę ściereczki serowej lub innej cienkiej czystej bawełnianej ściereczki, aby utworzyć saszetkę. Zestaw aside.In duży ciężki dnie lub żeliwny garnek do zupy ustawiony na średnim ogniu, ogrzać pozostałe 2 łyżki oleju.
Dodać cebulę, i gotować, mieszając często, aż półprzezroczyste; o 5 protokół.
Dodać bulion warzywny i saszetkę, doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 10 minut. Zeskrobać schłodzony squash ze skórek, dodając go do garnka. Dusić, mieszając od czasu do czasu 10 więcej minut.
Wyjąć saszetkę z zupy i doprawić 1 łyżeczką soli i ¼ łyżeczki białego pieprzu. Użyj blendera zanurzeniowego do przecieru zupy, aż będzie bardzo gładka. W razie potrzeby doprawić solą i białym pieprzem. Przynieś zupę z powrotem do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Zupę podzielić na 8 miseczek do zupy.
Dekoruj prażonymi pestkami dyni.
Podawać natychmiast.Jak to: jak Ładowanie...
W solidnym, grubym dnie kuflu z Bostońskiego shakera użyj błotnika barowego, aby lekko zmiażdżyć winogrona, aż pękną.
Dodać do mieszaniny Pisco, Riesling, sok z cytryny i syrop cukrowy; lekko wymieszać, aby połączyć i usunąć Syrop z łyżki.
Umieść kostki lodu w metalowej części shakera Bostońskiego.
Wlać zmieszaną mieszankę Pisco (w tym miąższ) na lód. Przykryj shaker szklanką kufla. Energicznie wstrząsnąć, aż dobrze schłodzone, około 20 sekund.
Do szklanki Typu old fashioned wlej wszystkie składniki, w tym lód. Na wierzchu woda sodowa.Jak to: jak Ładowanie...