Tiropetes
Need a wegetariańska przystawka? Tiropetes może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 100 porcji z 52 kalorie, 2G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 28 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę z płaskim liściem, żółtka jaj, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 10%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Tiropetes dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić w rondlu na średnim ogniu.
Mąkę ubić na gładką masę. Stopniowo mieszaj w gorącym mleku, aby nie tworzyły się grudki. Gotować, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje na tyle, aby pokryć metalową łyżkę. Doprawić solą i białym pieprzem, zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
Gdy sos ostygnie, wymieszać z serem feta, żółtkami jaj, serem Monterey jack, 3 łyżkami roztopionego masła i natką pietruszki.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Wytnij arkusze ciasta filo na paski o szerokości około 3 cali. Używaj jednego stosu na raz, przykrywając resztę wilgotnym ręcznikiem, aby nie wyschły.
Rozłóż po jednym kawałku filo na raz.
Posmaruj masłem i umieść na jednym końcu około 1 łyżeczki mieszanki serowej. Fold jeden róg, aby dopasować drugą krawędź. Kontynuuj składanie w kształcie trójkąta, aż dojdziesz do końca paska.
Umieść na blasze do pieczenia i kontynuuj z pozostałymi paskami ciasta.
Piec przez 15 do 20 minut w nagrzanym piekarniku lub na złoty kolor. Można je również przygotować z wyprzedzeniem i zamrozić po złożeniu.
Piec, gdy jest gotowy do podania.