Tiramisu-Dinozaur
Przepis Tiramisu-dinozaur może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Za 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 960 kalorii, 18g białka, oraz 71g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i podnieś kielichy do wina, mocne espresso, białka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako deser. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 25%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Ciasto Dinozaurów, Ciasto dinozaurów, oraz Jaja Dinozaurów są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wymieszaj kawę i brandy i odstaw na bok.
Nad podwójnym bojlerem ubij żółtka i cukier, aż mieszanina rozjaśni kolor i utworzy wstążki (tj. w połowie drogi do zabaglione). Pozostawić do ostygnięcia 5 minut. W międzyczasie ubij białka na sztywne szczyty. Złóż mascarpone w mieszankę żółtka jaja po jednej czwartej na raz. Złożyć mascarpone na białka i odstawić.
Połóż savoiardi wzdłuż krawędzi kielichów do wina aż do dna, wyściełając całą szklankę (zachowując 6 savoiardi do późniejszego użycia). Za pomocą pędzla do ciasta i pomaluj ciasteczka mieszanką espresso/brandy. Napełnij każdy kielich do jednej trzeciej mieszanką mascarpone i posyp połamaną czekoladą.
Połóż jedną savoiardi na środku i pomaluj mieszanką kawy. Napełnij każdy kielich pozostałą mieszanką mascarpone, posypując każdą ogoloną czekoladą.
Połóż po jednym savoiardi w każdym z pozostałych 5 kielichów i pomaluj mieszanką espresso.
Można podawać w temperaturze pokojowej. Tiramisu podawano schłodzone w latach 80.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Chianti, Moscato Dasti, Verdicchio, Trebbiano
Kremowa Sherry, Port i Chianti to świetny wybór na Tiramisu. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.