Tiramisu Ajerkoniak Trifle
Przepis Tiramisu ajerkoniak drobiazg może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Jedna porcja zawiera 581 kalorii, 8G białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 18. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Jeśli masz vanillan ekstrakt, brandy, cukier, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Z łyżeczką wynik 19%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Ajerkoniak Tiramisu Trifle, Tiramisu Trifle, oraz Truskawkowe Tiramisu Trifle.
Instrukcje
Ubić 1 1/3 szklanki cukru, 1/4 szklanki wody, 1/4 szklanki rumu, 3 łyżki brandy, żółtka i gałkę muszkatołową w metalowej misce. Ustaw miskę nad rondlem gotującej się wody (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody).
Trzepaczka stale, aż mieszanina zgęstnieje i cukierki termometr włożony do rejestracji mieszaniny 60° przez 3 minuty, około 5 minut w sumie.
Ubić mascarpone, 1 pojemnik na raz, na ciepły krem do wymieszania.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubij śmietanę do ubijania, wanilię, 1 łyżkę brandy i 1 łyżeczkę rumu w dużej misce, aż śmietana utrzyma szczyty. Złożyć w mieszaninie mascarpone.
Przynieś 1 szklankę wody do gotowania na wolnym ogniu w małym rondlu.
Dodać 2 łyżki cukru i espresso w proszku; wymieszać do rozpuszczenia.
Wymieszać z likierem. Zanurz 1 biszkopt w mieszance espresso, obracając się, aby dwukrotnie pokryć; nadmiar płynu wstrząsnąć z powrotem na patelnię.
Umieścić zanurzone biszkopty, słodzone strony skierowane na zewnątrz, wokół dolnej stronie 14-cup trifle dish, naciskając na stronie naczynia (herbatniki mogą pęknąć). Powtórz z wystarczającą ilością herbatników, aby obejść dno naczynia raz. Zanurz więcej herbatników i ułóż na dnie naczynia na pokrycie.
Łyżka 2 szklanki mieszanki mascarpone na herbatniki; rozprowadzić na pokrycie.
Posypać 1/4 szklanki zmielonej czekolady, czyniąc czekoladę widoczną na bokach naczynia. Powtórz z większą ilością herbatników zanurzonych w mieszaninie espresso, mascarpone i zmielonej czekoladzie w kolejnych 2 warstwach. Przykryć jeszcze jedną warstwą zanurzonych herbatników i wystarczającą ilością mieszanki mascarpone, aby osiągnąć szczyt naczynia drobiazgowego.
Posypać pozostałą mieloną czekoladę, całkowicie pokrywając. Przykryć i schłodzić przez noc.
Delikatnie naciśnij koniec łodygi największych liści czekolady wokół krawędzi drobiazgu. Wypełnij środek mniejszymi liśćmi. (Można zrobić 8 godzin wcześniej; chill.)
* Dostępne na rynkach włoskich, sklepach z artykułami spożywczymi i niektórych supermarketach.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Brancaia Chianti Classico Riserva z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
![Brancaia Chianti Classico Riserva]()
Brancaia Chianti Classico Riserva
Ta Chianti Classico Riserva pokazuje tropikalne i czarne aromaty owoców, z nutami orzechów i migdałów na podniebieniu. Wykonane z najlepszych winogron Sangiovese z dwóch naszych winnic estate, Brancaia Estate i Poppi Vineyard, to wino ma gęsty, rubinowo-czerwony kolor i długie, aromatyczne wykończenie.Mieszanka: 80% Sangiovese, 20% Merlot