Tiramisu Ajerkoniak Trifle

Tiramisu Ajerkoniak Trifle
Przepis Tiramisu ajerkoniak drobiazg może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Jedna porcja zawiera 581 kalorii, 8G białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 18. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Jeśli masz vanillan ekstrakt, brandy, cukier, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Z łyżeczką wynik 19%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Ajerkoniak Tiramisu Trifle, Tiramisu Trifle, oraz Truskawkowe Tiramisu Trifle.

Instrukcje

1
Ubić 1 1/3 szklanki cukru, 1/4 szklanki wody, 1/4 szklanki rumu, 3 łyżki brandy, żółtka i gałkę muszkatołową w metalowej misce. Ustaw miskę nad rondlem gotującej się wody (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
CukierCukier
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Trzepaczka stale, aż mieszanina zgęstnieje i cukierki termometr włożony do rejestracji mieszaniny 60° przez 3 minuty, około 5 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Wyjąć miskę z wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Ubić mascarpone, 1 pojemnik na raz, na ciepły krem do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Za pomocą miksera elektrycznego, ubij śmietanę do ubijania, wanilię, 1 łyżkę brandy i 1 łyżeczkę rumu w dużej misce, aż śmietana utrzyma szczyty. Złożyć w mieszaninie mascarpone.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
MascarponeMascarpone
WaniliaWanilia
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Przynieś 1 szklankę wody do gotowania na wolnym ogniu w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Zdjąć z ognia.
8
Dodać 2 łyżki cukru i espresso w proszku; wymieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
CukierCukier
9
Wymieszać z likierem. Zanurz 1 biszkopt w mieszance espresso, obracając się, aby dwukrotnie pokryć; nadmiar płynu wstrząsnąć z powrotem na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
HerbatnikiHerbatniki
LikierLikier
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Umieścić zanurzone biszkopty, słodzone strony skierowane na zewnątrz, wokół dolnej stronie 14-cup trifle dish, naciskając na stronie naczynia (herbatniki mogą pęknąć). Powtórz z wystarczającą ilością herbatników, aby obejść dno naczynia raz. Zanurz więcej herbatników i ułóż na dnie naczynia na pokrycie.
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbatnikiHerbatniki
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
11
Łyżka 2 szklanki mieszanki mascarpone na herbatniki; rozprowadzić na pokrycie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
HerbatnikiHerbatniki
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
12
Posypać 1/4 szklanki zmielonej czekolady, czyniąc czekoladę widoczną na bokach naczynia. Powtórz z większą ilością herbatników zanurzonych w mieszaninie espresso, mascarpone i zmielonej czekoladzie w kolejnych 2 warstwach. Przykryć jeszcze jedną warstwą zanurzonych herbatników i wystarczającą ilością mieszanki mascarpone, aby osiągnąć szczyt naczynia drobiazgowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
CzekoladaCzekolada
HerbatnikiHerbatniki
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
13
Posypać pozostałą mieloną czekoladę, całkowicie pokrywając. Przykryć i schłodzić przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
14
Delikatnie naciśnij koniec łodygi największych liści czekolady wokół krawędzi drobiazgu. Wypełnij środek mniejszymi liśćmi. (Można zrobić 8 godzin wcześniej; chill.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
15
* Dostępne na rynkach włoskich, sklepach z artykułami spożywczymi i niektórych supermarketach.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Brancaia Chianti Classico Riserva z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Brancaia Chianti Classico Riserva
Brancaia Chianti Classico Riserva
Ta Chianti Classico Riserva pokazuje tropikalne i czarne aromaty owoców, z nutami orzechów i migdałów na podniebieniu. Wykonane z najlepszych winogron Sangiovese z dwóch naszych winnic estate, Brancaia Estate i Poppi Vineyard, to wino ma gęsty, rubinowo-czerwony kolor i długie, aromatyczne wykończenie.Mieszanka: 80% Sangiovese, 20% Merlot
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia1
Magazyn