Tiramisu

Tiramisu
Tiramisu może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 8,13 zł za porcję, ten przepis okładki 57% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 93g białka, 118 g tłuszczu, oraz w sumie 3431 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka słodko-gorzkich wiórków czekoladowych, cukier, żółtka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 80%. Podobne przepisy to Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, Tiramisu, oraz Tiramisu.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego z mocowaniem trzepaczką, ubić żółtka i cukier, aż staną się gęste i blade, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Dodać ser mascarpone i ubić na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
4
Dodać 1 łyżkę espresso i wymieszać aż do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
5
W małym płytkim naczyniu dodaj pozostałe espresso i rum. Zanurz każdą ladyfinger w espresso tylko na 5 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
6
Pozwalając ladyfingers zbyt długo moczyć spowoduje ich rozpad.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
7
Umieść nasączone ladyfinger na dnie 13 przez 9 cala naczynia do pieczenia, rozbijając je na pół, jeśli to konieczne, aby dopasować się do dna.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
8
Rozprowadzić równomiernie 1/2 masy mascarpone na cieście. Ułóż kolejną warstwę namoczonych ladyfingers i top pozostałą mieszaniną mascarpone.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
MascarponeMascarpone
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
9
Przykryć tiramisu folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny, do 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
10
Przed podaniem posypać wiórkami czekoladowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiórki CzekoladoweWiórki Czekoladowe

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia54
Magazyn