Tiramisu
Tiramisu może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 8,13 zł za porcję, ten przepis okładki 57% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 93g białka, 118 g tłuszczu, oraz w sumie 3431 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka słodko-gorzkich wiórków czekoladowych, cukier, żółtka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 80%. Podobne przepisy to Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, Tiramisu, oraz Tiramisu.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego z mocowaniem trzepaczką, ubić żółtka i cukier, aż staną się gęste i blade, około 5 minut.
Dodać ser mascarpone i ubić na gładką masę.
Dodać 1 łyżkę espresso i wymieszać aż do całkowitego połączenia.
W małym płytkim naczyniu dodaj pozostałe espresso i rum. Zanurz każdą ladyfinger w espresso tylko na 5 sekund.
Pozwalając ladyfingers zbyt długo moczyć spowoduje ich rozpad.
Umieść nasączone ladyfinger na dnie 13 przez 9 cala naczynia do pieczenia, rozbijając je na pół, jeśli to konieczne, aby dopasować się do dna.
Rozprowadzić równomiernie 1/2 masy mascarpone na cieście. Ułóż kolejną warstwę namoczonych ladyfingers i top pozostałą mieszaniną mascarpone.
Przykryć tiramisu folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny, do 8 godzin.
Przed podaniem posypać wiórkami czekoladowymi.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.