Tiramisu
Tiramisu może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 431 kalorii, 6G białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mascarpone, ciężki krem, proszek instant-espresso i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 7 godzin. Z łyżeczką wynik 12%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, Tiramisu, oraz Tiramisu.
Instrukcje
Wymieszać wodę, espresso w proszku, 1 łyżkę cukru i Tia Maria w płytkiej misce, aż cukier się rozpuści, a następnie ostudzić.
Beat żółtka, Marsala, i pozostałe 1/2 szklanki cukru w metalowej misce ustawionej na rondlu z ledwo gotującej się wody za pomocą trzepaczką lub Ręczny Mikser Elektryczny, aż potrojony w objętości, 5 do 8 protokół.
Wyjąć miskę z ognia. Beat w mascarpone aż tylko połączone.
Ubij śmietanę w dużej misce, aż utrzyma sztywne szczyty.
Miksturę mascarpone delikatnie, ale dokładnie ubić na bitą śmietanę.
Zanurzając obie strony każdego ladyfinger w mieszaninie kawy, dno linii 13 - przez 9-przez 3-calową patelnię do pieczenia z 18 ladyfingers w 3 rzędach, przycinając krawędzie, aby pasowały w razie potrzeby.
Połowę nadzienia mascarpone rozprowadzić na wierzchu. Dip Pozostałe 18 ladyfingers w kawie i zorganizować nad napełniania w patelni.
Pozostałe nadzienie mascarpone rozprowadzić na wierzchu i polać kakao. Chłód, zadaszony, co najmniej 6 godzin.
Tiramisu pozostawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed podaniem, następnie obsypać więcej kakao.
* Można zastąpić 2 szklanki świeżo parzonego espresso wodą i natychmiastowym espresso w proszku. * Tiramisu można schłodzić do 2 dni.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.