Tiramisu
Jeśli chcesz dodać więcej Śródziemnomorski przepisy do twojego pudełka z przepisami, Tiramisu może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 85 centów za porcję, dostajesz deser, który serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 22g tłuszczu i w sumie 314 kalorii. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś kakao do pieczenia, likier kawowy, mocną kawę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co jest raczej złe. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Klasyczne Tiramisu i bez kawy czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu, Tiramisu, oraz Tiramisu.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj kawę i Likier; odstawić.
W dużej misce ubij serek śmietankowy i cukier na gładką masę. Ubij śmietanę, mleko i wanilię, aż się połączą.
Ułóż jedną paczkę biszkoptów w nie natłuszczonym opakowaniu 11x7 cali. danie; posmaruj połową mieszanki kawy. Na wierzch z połową mieszanki serka śmietankowego. Powtórz warstwy (danie będzie pełne).
Przykryj i wstaw do lodówki na 8 godzin lub na noc. Tuż przed podaniem posyp kakao.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Chianti, Moscato Dasti, Verdicchio, Trebbiano
Cream Sherry, Port i Chianti to moje najlepsze typy na Tiramisu. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "