Tiramisu
Tiramisu to śródziemnomorski przepis, który serwuje 6. Ten deser ma 3406 kalorii, 93g białka, oraz 117g tłuszczu na porcję. Za $8.1 za porcję, ten przepis okładki 58% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką biszkopty, cukier, żółtka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 130 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 96%, co jest świetne. Podobne przepisy obejmują Klasyczne Tiramisu i bez kawy czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu, Tiramisu, oraz Tiramisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W dużej misce za pomocą miksera elektrycznego z nasadką do trzepaczki ubij żółtka i cukier, aż będą gęste i blade, około 5 minut.
Dodaj ser mascarpone i ubijaj do uzyskania gładkości.
Dodaj 1 łyżkę espresso i mieszaj, aż dokładnie się połączą.
W małym płytkim naczyniu dodaj pozostałe espresso i rum. Zanurz każdy ladyfinger w espresso tylko na 5 sekund.
Zbyt długie moczenie biszkoptów spowoduje ich rozpad.
Umieść namoczony biszkopt na dnie naczynia do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali, w razie potrzeby rozbijając je na pół, aby dopasować je do dna.
Rozprowadź równomiernie 1/2 mieszanki mascarpone na biszkoptach. Ułóż kolejną warstwę namoczonych biszkoptów i posyp pozostałą mieszanką mascarpone.
Przykryj tiramisu folią i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny, do 8 godzin.
Przed podaniem posyp wiórkami czekoladowymi.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Chianti, Moscato Dasti, Verdicchio, Trebbiano
Tiramisu działa naprawdę dobrze z kremową Sherry, porto i Chianti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.