Tiramisu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj Tiramisu. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 620 kalorii. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać kakao, żółtka jaj, ladyfingers, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, Tiramisu, oraz Tiramisu.
Instrukcje
W ciężkim rondlu wymieszać cukier, 2 szklanki śmietany, a następnie 4 składniki. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, 20 minut lub aż zgęstnieje. Całkowicie fajne. Wyrzucić waniliową fasolkę; ostudzić.
Wymieszaj razem espresso i Marsalę. Zanurz każdą ladyfinger w mieszance kawy i umieść w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali.
Wlać mascarpone mieszaninę na ladyfingers.
Pozostałą 1 szklankę śmietany ubijać z dużą prędkością mikserem elektrycznym, aż się spieni; stopniowo dodawać cukier puder, ubijając aż do uzyskania miękkich szczytów. Łyżka masy mascarpone i posypać kakao. Przykryć i schłodzić 2 godziny.
Uwaga: Espresso można przygotować mieszając razem 1 szklankę gorącej wody i 1/2 szklanki zmielonej kawy expresso.
Odstawić na 5 minut; przelać przez sitko z siatki drucianej wyłożone filtrem do szklanej miarki, odrzucając podstawy. Środek 3/4 szklanki.
Uwaga: użyliśmy Bellino Savoiardi ladyfingers.