Tiramisu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj Tiramisu. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 729 kalorii. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz kakao w proszku, cukier, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, Tiramisu, oraz Tiramisu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj 4 (8-uncjowe) kieliszki do wina.
W schłodzonej misce wymieszać 3/4 szklanki śmietany i 1/4 szklanki cukru. Ubij mikserem ręcznym, aż uformują się miękkie szczyty. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
W dużej misce połączyć ser śmietankowy, 1/4 szklanki śmietany, wanilia i pozostałe 1/2 szklanki cukru. Ubij mikserem ręcznym, aż będzie lekko puszysty.
Zarezerwuj 4 ladyfingers do dekoracji. Używając 1 lady palca na raz, zatrzaśnij lub przeciąć na pół, a następnie szybko zanurz go w kawie i upuść na dno kieliszka do wina. Powtórz z pozostałymi 3 szklankami. Na wierzchu ladyfingers w każdym glad umieścić czubatą łyżkę mieszanki twarogu. Wykonaj kolejną warstwę ladyfingers zanurzoną w kawie, inną z mieszanki twarogu, a następnie 1 więcej warstw ladyfingers. Top z pozostałym nadzieniem i dolać z bitą śmietaną. Break reserved 4 ladyfingers na pół i włóż 2 połówki do górnej części każdej szklanki.
Proszek kakaowy przełożyć na małe sitko i delikatnie stuknąć w każdą szklankę, aby odkurzyć wierzchołki. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.