Tiramisu

Tiramisu
Przepis Tiramisu może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 2 godziny i 25 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 653 kalorie. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 13 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka wiórków czekoladowych, sproszkowanej żelatyny, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, Tiramisu, oraz Tiramisu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W mikserze z mocowaniem ubijaj żółtka i cukier, aż będą gęste i blade (etap wstążki).
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodać mascarpone i ubijać, aż dobrze się wkomponuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
4
Wlać wodę do małej miski, a następnie wlać na nią sproszkowaną żelatynę. Nie mieszać. Pozostawić żelatynę do wchłonięcia całej wody (Około 15 minut), a następnie umieścić miskę na małym rondlu zawierającym gotującą się wodę (tworząc podwójny kocioł). Natychmiast wyłączyć ogień i pozostawić żelatynę do całkowitego rozpuszczenia. W osobnej misce ubijamy białka do miękkiego piku, stopniowo dodajemy cukier, a następnie powoli wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Bicz do sztywnego, błyszczącego szczytu. Białka złóż na mascarpone i żółtko, a następnie złóż na bitą śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
MascarponeMascarpone
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Masło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do PosmarowaniaMasło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
W osobnej misce połącz espresso i kalhua. Namoczyć 1 ladyfinger na raz w mieszaninie espresso. W patelni 8 na 10 cali ułóż nasączone ladyfingers blisko siebie w schludnych rzędach, aż dno patelni zostanie całkowicie pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Nieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W KostkęNieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W Kostkę
6
Wlać 1/2 musu na ladyfingers i wygładzić gumową szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
7
Posypać 1/2 wiórków czekolady na musie. Utwórz kolejną warstwę i schłodź do momentu ustawienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiórki CzekoladoweWiórki Czekoladowe

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Caposaldo Chianti z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Caposaldo Chianti
Caposaldo Chianti
Caposaldo Chianti to rubinowa czerwień o owocowym zapachu, gładkiej konsystencji, doskonałej strukturze i długim, eleganckim wykończeniu.Najlepiej z pizzą i makaronem z sosami pomidorowymi lub mięsnymi.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn