Tip Top Toffi Ciasto Lodowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać Tip Top Toffee Ice Cream Pie spróbować. Ten przepis służy 10. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1163 kalorii, 22g białka, oraz 79 g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać czekoladowe ciasteczka kanapkowe, sól, masło, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Migdały rozsypać na patelni z galaretką i tosty na złoty kolor, około 10 minut. Odstawić migdały, ale pozostawić włączony piekarnik.
W robocie kuchennym, zmielić ciasteczka, aż będą grube okruchy.
Przełożyć okruchy do miski i wymieszać z mąką. Wymieszać 1/2 szklanki roztopionego masła i wrzucić do zwilżenia. Posmaruj dno 10-calowej sprężynowej patelni, pozostawiając boki rozpięte. Naciśnij mieszaninę na dno patelni.
Piec do zestawu, o 12 do 15 protokół.
Przenieść do stojaka do ostygnięcia. Gdy skorupa ostygnie, umieść ją w zamrażarce na co najmniej 30 minut.
Posmaruj patelnię o wymiarach 9x13 cali, przyda ci się do nadzienia toffi. Odstawić 3 szklanki tosty pokrojone migdały.
W dużym rondlu, połączyć 1 1/3 szklanki masła, cukier, woda, sok z cytryny, i sól. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier. Gotować odkryte, bez mieszania, na średnim ogniu, aż karmelizuje, o 8 protokół.
Usuń karmel z ognia, i wymieszać wanilii, ekstrakt migdałowy, i 3 szklanki migdałów.
Wlać mieszaninę do miski z masłem i odstawić do ostygnięcia.
W kuchence mikrofalowej bezpieczne miski, kuchenka mikrofalowa czekolady do stopienia. Mieszaj od czasu do czasu, aż czekolada będzie gładka.
Roztopioną czekoladę rozprowadzić na schłodzonym toffi. Natychmiast posypać około 1 szklanka pozostałych pokrojonych migdałów. Zamrozić na 1 godzinę, lub do twardości. Obróć toffi na powierzchnię roboczą i podziel ją na 1/2 cala.
Niech lody zmiękną bardzo lekko w dużej misce. Krótko mieszać, aż będzie plastyczny. Wchodzisz w kawałki toffi. Dużą gumową szpatułką rozprowadź lody na skórce. Wierzch z pozostałymi migdałami.
Umieścić ciasto w zamrażarce. Gdy lekko się ujędrni, przykryj górną część plastikiem. Zamrozić do twardości, około 6 godzin.
Umieść ciasto w lodówce, aby zmiękło około 20 minut przed podaniem. Uruchom końcówkę noża po bokach ciasta, aby poluzować. Ostrożnie usuń boki sprężyny.
Pokroić w kliny nożem zanurzonym w gorącej wodzie.