Tip Top Toffi Ciasto Lodowe

Tip Top Toffi Ciasto Lodowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać Tip Top Toffee Ice Cream Pie spróbować. Ten przepis służy 10. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1163 kalorii, 22g białka, oraz 79 g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać czekoladowe ciasteczka kanapkowe, sól, masło, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Migdały rozsypać na patelni z galaretką i tosty na złoty kolor, około 10 minut. Odstawić migdały, ale pozostawić włączony piekarnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
GalaretkaGalaretka
TostyTosty
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
W robocie kuchennym, zmielić ciasteczka, aż będą grube okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Przełożyć okruchy do miski i wymieszać z mąką. Wymieszać 1/2 szklanki roztopionego masła i wrzucić do zwilżenia. Posmaruj dno 10-calowej sprężynowej patelni, pozostawiając boki rozpięte. Naciśnij mieszaninę na dno patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Piec do zestawu, o 12 do 15 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Przenieść do stojaka do ostygnięcia. Gdy skorupa ostygnie, umieść ją w zamrażarce na co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
6
Posmaruj patelnię o wymiarach 9x13 cali, przyda ci się do nadzienia toffi. Odstawić 3 szklanki tosty pokrojone migdały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
MasłoMasło
ToffiToffi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
W dużym rondlu, połączyć 1 1/3 szklanki masła, cukier, woda, sok z cytryny, i sól. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier. Gotować odkryte, bez mieszania, na średnim ogniu, aż karmelizuje, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MasłoMasło
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Usuń karmel z ognia, i wymieszać wanilii, ekstrakt migdałowy, i 3 szklanki migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
MigdałyMigdały
KarmelKarmel
WaniliaWanilia
9
Wlać mieszaninę do miski z masłem i odstawić do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
W kuchence mikrofalowej bezpieczne miski, kuchenka mikrofalowa czekolady do stopienia. Mieszaj od czasu do czasu, aż czekolada będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
11
Roztopioną czekoladę rozprowadzić na schłodzonym toffi. Natychmiast posypać około 1 szklanka pozostałych pokrojonych migdałów. Zamrozić na 1 godzinę, lub do twardości. Obróć toffi na powierzchnię roboczą i podziel ją na 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
CzekoladaCzekolada
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
ToffiToffi
12
Niech lody zmiękną bardzo lekko w dużej misce. Krótko mieszać, aż będzie plastyczny. Wchodzisz w kawałki toffi. Dużą gumową szpatułką rozprowadź lody na skórce. Wierzch z pozostałymi migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki ToffiKawałki Toffi
LodyLody
MigdałyMigdały
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
13
Umieścić ciasto w zamrażarce. Gdy lekko się ujędrni, przykryj górną część plastikiem. Zamrozić do twardości, około 6 godzin.
14
Umieść ciasto w lodówce, aby zmiękło około 20 minut przed podaniem. Uruchom końcówkę noża po bokach ciasta, aby poluzować. Ostrożnie usuń boki sprężyny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
NóżNóż
15
Pokroić w kliny nożem zanurzonym w gorącej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Lody można łączyć z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia21
Magazyn