Timballo

Timballo
Timballo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 560 kalorii. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę, mięso kiełbasa, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bakłażan Timballo z Cavatelli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie podsmażyć kiełbasę, rozbijając grudki widelcem, aż nie będzie już różowy, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj cebulę i liść laurowy i podsmażyć, często mieszając, aż cebula zacznie brązowieć, 5 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
CebulaCebula
3
Dodaj marchew, seler i sól i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zaczną mięknąć, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
SelerSeler
SólSól
4
Dodaj pastę pomidorową i gotuj, ciągle mieszając, 1 minutę, następnie dodaj wino i rozpalaj przez gotowanie, skrobając wszelkie brązowe kawałki, aż większość cieczy odparuje, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
WinoWino
5
Dodaj pomidora czystego i cukru i gotować, mieszając często, aż zgęstnieje, 8 do 10 minut. Ostudzić sos i wyrzucić liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
PomidorPomidor
SOSSOS
CukierCukier
1
Makaron gotować w garnku 6-do 8-quart wrzącej aż al dente, a następnie przenieść ze skimmerem do durszlaka do odsączenia (nie spłukać), rezerwując wodę w garnku gotować chard. Makaron ostudzić, rozprowadzić na patelni do pieczenia, ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
DurszlakDurszlak
SkimmerSkimmer
GarnekGarnek
1
Dodaj chard do garnka i dusić, odkryte, do miękkości, 3 do 5 minut, a następnie przenieść skimmer do miski z lodem i zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SkimmerSkimmer
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
GarnekGarnek
2
Odcedzić chard i ścisnąć garściami, a następnie drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
3
Rozgrzać masło w 1 1/2 - do 2-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi, następnie dodać czosnek i gotować, ubijając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodaj mąkę i gotuj, ubijając, 1 minutę, a następnie dodaj mleko w wolnym strumieniu, ubijając. Doprowadzić do wrzenia, ubijając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, aż sos jest lekko zagęszczony, o 5 protokół. Wymieszać chard, sól, pieprz, gałka muszkatołowa i 2 łyżki parmigiano, a następnie zdjąć patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
1
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Naczynie z sufletem olejowym i dolną linią z okrągłym papierem pergaminowym, następnie pergaminem olejowym. Dno naczynia przykryć pojedynczą warstwą makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
3
Posypać 1/2 szklanki mozzarelli i 3 łyżki Parmigiano na makaron, następnie połówkę sosu mięsnego łyżką w równej warstwie na ser. Jedną trzecią pozostałego makaronu ułóż na sosie mięsnym w naczyniu sufletowym i polej całą boćwiną, następnie kolejną warstwą makaronu (około połowy reszty).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
SerSer
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
MakaronyMakarony
SOSSOS
MięsoMięso
4
Posypać pozostałą ilością serów, następnie łyżkę pozostałego sosu mięsnego na ser. Top z pozostałym makaronem. (Możesz mieć makaron pozostały.) Makaron przykryć naoliwioną warstwą pergaminu (strona Naoliwiona w dół) i przykryć naczynie folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
MakaronyMakarony
SOSSOS
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Piec w szerokim garnku 6-do 8-quart aż do bulgotania i metalowy szaszłyk lub cienki nóż włożony do środka timballo wychodzi gorący w dotyku, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
GarnekGarnek
6
Wyjąć suflet danie z kąpieli wodnej i odstawić, pokryte, 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
7
Wyjąć folię i pergamin i obrócić nożem Brzeg timballo, aby poluzować, następnie odwrócić półmisek na suflet i odwrócić timballo na półmisek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Usuń suflet i pozostały pergamin.

Składniki

3971 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.całe pomidory w soku, wymuszone sokami przez młyn spożywczy (1 1/2 szklanki)całe pomidory w soku, wymuszone sokami przez młyn spożywczy (1 1/2 szklanki)1marchew, drobno posiekanamarchew, drobno posiekana1żebrożeberko selera, drobno posiekaneżeberko selera, drobno posiekane1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino12 łyżeczki czosnku w proszkumąka uniwersalnamąka uniwersalna2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.świeża mozzarella (niesolona), pokrojona w kostkę 1/2 cala (skąpe 1cup)świeża mozzarella (niesolona), pokrojona w kostkę 1/2 cala (skąpe 1cup)0Batoniki toffi Heathświeżo Starta gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1( bakłażany)cebula drobno posiekanacebula drobno posiekana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoz drobno starty Parmigiano-Reggianooz drobno starty Parmigiano-Reggiano0Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.słodkie włoskie mięso kiełbasa (usunąć osłonki, jeśli w linkach)słodkie włoskie mięso kiełbasa (usunąć osłonki, jeśli w linkach)1szczyptaSzczypta cukruSzczypta cukru9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelb Green Swiss chard, łodygi i środkowe żebra odrzucone i liście grubo posiekanelb Green Swiss chard, łodygi i środkowe żebra odrzucone i liście grubo posiekane12 łyżeczki czosnku w proszkuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1Turecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowegoTurecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowego23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolonemasło niesolone0Batoniki toffi Heath1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.zitiziti
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia21
Magazyn