Tilapia Z Szalotki I Sosem Z Czarnej Fasoli
Tilapia z szalotki i sosem z czarnej fasoli to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 342 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.8 za porcję. 61 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ocet ryżowy, filety z tilapii, olej z orzeszków ziemnych i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Skwiercząca Wołowina Z Szalotkami I Sosem Z Czarnej Fasoli, Tilapia z sosem czosnkowym z Czarnej Fasoli, oraz Sałatka z czarnej fasoli z szalotkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, wymieszać sos z czarnej fasoli, sos ostrygowy, sos sojowy, olej sezamowy i ocet ryżowy.
Dodaj rybę i delikatnie wymieszaj, aby pokryć. Przykryć i odstawić na 20 minut. Tymczasem gotuj ryż zgodnie ze wskazówkami opakowania i utrzymuj ciepło.
Rozgrzać olej w dobrze przyprawionym wok lub 12-calowy nonstick patelni na średnim ogniu, aż olej mieni się i kawałek scallion spadła na patelni skwierczy energicznie.
Dodaj rybę na raz, równomiernie rozprowadzając ją wokół patelni. Gotować bez mieszania przez 3 minuty.
Dodaj szalotki i delikatnie wymieszać. Gotować, mieszając od czasu do czasu i delikatnie, aż najgrubsza część kawałka ryby będzie nieprzezroczysta (pokrojona w celu sprawdzenia), 2 do 3 minut więcej.
Podawać z ryżem, skropione sosem chile. Porcja sugestie AGreen Papaya Saladmakes ładny starter, jak to również spożywane z ryżem jaśminowym.
39, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
45, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio]()
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.