Tilapia z prażonymi migdałami i zielonymi oliwkami

Tilapia z prażonymi migdałami i zielonymi oliwkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 563 kalorie, 43g białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $4.6 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 68 powiedziało, że trafił w sedno. Mieszanka koszernej soli i pieprzu, oliwki, ocet sherry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać blanszowane migdały, można śledzić to danie główne z Torty Pinecone jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Hiszpańskie przekąski: gorące oliwki z cytrusami i przyprawami, migdały Marconan, papryka Tostowana ciecierzyca, Kurczak Z Migdałami I Zielonymi Oliwkami, oraz Sałatka czerwono-zielona z prażonymi migdałami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Tymczasem migdały tosty w dużej 12-calowej stali ukraść patelni na średnim ogniu, aż jasnobrązowy.
Przełożyć do średniej miski i wymieszać z pokrojonymi oliwkami. Odstawić.
W średniej misce wymieszać ocet Sherry, sok z cytryny, musztardę Dijon i 3 łyżki oliwy z oliwek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Rozgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu, aż migotanie. Doprawić filety solą i pieprzem, a następnie dodać tyle do patelni, ile zmieści się w jednej warstwie. Gotować na złoty kolor na dnie, o 4 protokół. Flip i brown po drugiej stronie, kolejne 4 minuty. W razie potrzeby powtórzyć z pozostałymi filetami.
Dodaj fasolkę szparagową do wrzącej wody i gotuj, aż będzie jasnozielona i miękka, ale nadal lekko chrupiąca, 3 do 4 minut.
Fasolkę szparagową odcedzić w durszlaku, a następnie wrzucić z 2 łyżkami vinaigrette. Smak i dodać więcej vinaigrette, jeśli to konieczne.
Podawać rybę z fasolką szparagową.
Posypać mieszanką migdałów i oliwek na wierzchu, i skropić odrobiną dodatku vinaigrette.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris