Tilapia z pistacjami z boczniakiem, Prosciutto smażone na gorąco, Gorgonzola i orzeszki piniowe

Tilapia z pistacjami z boczniakiem, Prosciutto smażone na gorąco, Gorgonzolan i orzeszki piniowe mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 659 kalorii, 48g białka, oraz 47 g tłuszczu. Na 5,68 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz liście boćwiny, tymianek, musztardę miodową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 61 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, pescatariańskie i דל פחמימות,zne dieta. Z łyżeczką wynik 96% to danie jest super. Podobne przepisy to Pieczona cebula w / Gorgonzola + orzeszki piniowe, Polenta kwadraty z Gorgonzolanem i orzeszkami pinii, oraz Focaccia Z Gorgonzolą, Orzeszkami Pinii I Zieloną Cebulą.
Instrukcje
W robocie kuchennym połącz pistacje, oregano, tymianek i czosnek w proszku. Proces aż drobno posiekane i przenieść do płytkiego naczynia. Obie strony filetów z tilapii przyprawiamy solą i pieprzem.
Posmaruj musztardę miodową po obu stronach tilapii, a następnie przenieś do mieszaniny pistacji. Naciśnij mieszaninę po obu stronach ryby.
Podgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać tilapię i gotować 2 do 3 minut na stronę, aż do przetargu widłowego.
Rozgrzać pozostały olej na małej patelni na dużym ogniu.
Dodać prosciutto i gotować 2 protokół, aż złoty kolor.
Dodaj orzeszki piniowe i gotuj 1 minutę, aż orzechy będą złociste.
Dodaj liście chard, przykryć i pary 2 minuty, aż liście zmiękną. Na półmisku ułóż mieszankę chard, a na wierzchu polej gorgonzolą i podawaj z tilapią.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapię można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.