Tilapia z orzeszków ziemnych z Puszącym się imbirem i szalotkami

Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać orzechowe crusted Tilapia z Frizzled imbir i szalotki spróbować. Na 2,72 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 703 kalorie. Ten przepis służy 2. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 122 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pieprz, przyprawiony ocet ryżowy, orzeszki ziemne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Wieprzowina gotowana na Czerwono z imbirem, Faszerowana flądra z miętą i imbirem, oraz Tuńczyk zapiekany sezamem z ryżem imbirowo-orzechowym.
Instrukcje
W 10-do 12-calowy, ciężki, nonstick patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu do gorąca.
Dodaj szalotki i imbir i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż będą tylko złoty, z niektórych zielony nadal widoczne na szalotki, 2 do 4 protokół.
Wyjmij patelnię z ognia i łyżką szczelinową, przenieś warzywa do ręczników papierowych, aby odcedzić (pozostaw olej na patelni). Wrzucić imbir i szalotki lekko z solą. Ustaw trzy szerokie płytkie naczynia.
W pierwszym włóż mąkę, w drugim ubijaj jajko, w trzecim włóż orzeszki ziemne. Filety z tilapii przyprawiamy solą. Jeden filet wymieszać z mąką, wytrząsając nadmiar. Filet zanurz w jajku, a następnie posmaruj go orzeszkami ziemnymi. Ustaw filet na talerzu i powtórz z drugim filetem. Podgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Dodać filety tilapia i gotować, aż złoty z każdej strony i miąższ jest nieprzezroczysty i gotowane przez, 3 do 4 minut z każdej strony (zmniejszyć ogień, jeśli brązowieją zbyt szybko).
Tilapię układamy na talerzach obiadowych, posypujemy octem ryżowym i pieprzem do smaku, polewamy skropionymi warzywami i od razu podajemy. Wariacje
Alternatywne powłoki: zamiast orzeszków ziemnych spróbuj pokryć rybę orzechami nerkowca lub sezamem. Lub po prostu przyprawić filety solą i pieprzem i zapiekać je bez żadnej powłoki. Propozycje Serwowania
Snow Pea, Scallion, and rzodkiewka Saladand
Parzona Jaśminowa Ryżna boku.
na bazie dwóch porcji, kalorii
39, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
13, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.