Tilapia Z Orzechami Macadamia
Tilapia z orzechami Macadamia może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 721 kalorii, 40g białka, oraz 60 g tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $5.69 za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka pieprzu, tilapia, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Macadamia Crusted Tilapia, Domowe Macadamia Crusted Tilapia, oraz {Gluten Free} Tilapia Z Makadamia & Coconut Crusted.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery w piekarniku. Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową.
Połącz orzechy makadamia, sos sojowy, czosnek, ostry sos, brązowy cukier, oliwa z oliwek i czarny pieprz w robocie kuchennym; mieszaj, aż mieszanina będzie konsystencją pasty.
Na każdy filet z tilapii należy nałożyć grubą warstwę mieszaniny makadamia.
Umieścić mieszaninę makadamia ryb-side up na przygotowanej blasze do pieczenia. Pod brojlerem, gotować ryby, aż skorupa macadamia jest złoty brąz i tilapia płatki łatwo, o 15 protokół.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.