Tilapia Z Kremowym Sosem
Tilapia z kremowym sosem może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 47g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 341 kalorii. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $4.6 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz sok z cytryny, serek, margaryna, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 50 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Tilapia z kremowym sosem z białego wina z krewetek i krabów, Tilapian w sosie grzybowym (Tilapian en Salsa de Champiñones), oraz Tilapia Z Kremowymi Porami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (175 stopni C).
Nasmaruj blachę sprayem do pieczenia.
Umieścić filety tilapia na arkuszu i pokryć je lekko sprayem do gotowania. Na każdym filecie łyżkę roztopionej margaryny, następnie skropić 2 łyżkami soku z cytryny. Doprawić pieprzem cytrynowym i 2 łyżkami koperku.
Piec przez 15 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, gdy ryba będzie nieprzejrzysta i łatwo się łuszczy.
Podczas pieczenia ryby w małej miseczce połącz serek śmietankowy, 5 łyżek soku z cytryny i 2 łyżki koperku.
Podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę i 10 sekund, a następnie mieszaj, aby wymieszać.
Umieścić filety na talerzach i sos łyżka wokół nich w sposób dekoracyjny.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.