Tilapia z komosą ryżową i czarną fasolą
Tilapia z Quinoa & czarna fasola może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis dania głównego. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 469 kalorii, 44g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na $3.93 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sok z cytryny, zieloną cebulę, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Tilapia Z Czarną Fasolą I Kukurydzą, Tilapia Z Czarną Fasolą I Kukurydzą Dla Dwojga, oraz Pieczona Tilapia z Quinoan i Garlicky zielona fasola.
Instrukcje
Cook quinoa jako pakiet directs. Tymczasem w rondlu na średnim ogniu ugotuj fasolę i warzywa z 1 łyżką. olej, sok z cytryny, i papryka, aż ciepłe, o 5 protokół. Doprawić mieszankę warzywną i rybę solą i pieprzem.
Na patelni na średnim ogniu ugotuj rybę w pozostałych 2 łyżkach. olej, aż rumiane, 5 minut.
Podawać ryby na quinoa z mieszanki warzyw i cebuli.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio]()
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem. Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku