Tilapia z cytryną, rozmarynem i pomidorem
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Tilapia z cytryną, rozmarynem i pomidorem może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 1. Na 29,62 zł / porcja, ten przepis okładki 71% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1425 kalorii, 279g białka, oraz 25 g tłuszczu. Jeśli masz pomidory koktajlowe, pieprz cayenne, tilapia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z Recipezaar ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Tilapia Z Cytryną, Rozmarynem I Pomidorem, Torebki Foliowe Tilapia, Pomidor I Zuchinni, oraz Grillowany Tilapian cytrynowy i letnie warzywa w opakowaniu foliowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać papryka i pieprz cayenne po obu stronach filetów tilapia.
Umieść każdy plasterek cytryny w kawałku folii, na tyle dużym, że można go złożyć, aby całkowicie pokryć rybę.
Dodać czosnek do każdej z czterech.Top każdy plasterek cytryny z kawałkiem ryby i pomidorów.
Dodaj łodygę świeżego rozmarynu do każdego opakowania foliowego i zamknij folię.
Umieść w naczyniu do pieczenia (aby złapać wszelkie soki, które mogą uciec podczas gotowania).Rozgrzej piekarnik do 177° i piec 15-20 minut, lub aż ryby płatki łatwo.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio