Tilapia w sosie tajskim
Tilapian w sosie tajskim to Azjatycki przepis, który serwuje 2. Jedna porcja zawiera 542 kalorie, 71g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na $7.04 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga brązowego cukru, kawałka imbiru, chili i liści kolendry. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 260 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Sprawdza się jako drogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 99%, to danie jest znakomite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Tajska Tilapia z sosem orzechowym, Pieczona Tilapia Z Tajskim Kokosowym Sosem Curry, oraz Pieczona Tilapia z tajskim sosem kokosowo-Curry.
Instrukcje
Filety rybne zalać mąką kukurydzianą, a następnie odstawić.
Rozgrzać olej na dużej patelni nieprzywierającej, skwierczeć filety przez 2-3 minuty z każdej strony, aż będą chrupiące, a następnie wyjąć i ogrzać. Na tej samej patelni krótko podsmaż cebulę dymkę, czosnek i imbir, następnie dodaj sos sojowy, brązowy cukier i sok z limonki i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie lekko syropowaty. SOS polać rybą, rozsypać chilli, tajską bazylią lub kolendrą, następnie podawać z limonkami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Caposaldo Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.