Tilapia smażona na patelni z sosem Tomatillo z czerwonej papryki

Tilapia smażona na patelni z sosem Tomatillo z czerwonej papryki
Smażona Tilapia z sosem Tomatillo z czerwonej papryki wymaga ok. 50 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 236 kalorii, 36g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.74 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz miód, pomidory, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kotlet Schabowy Bez Kości Z Sosem Tomatillo I Pieprzem Poblano, Tilapia & Veggies z sosem z czerwonej papryki, oraz Zdrowe Arkusze Pan Tilapian i warzywa + posiłek-Prep.

Instrukcje

1
Rozgrzej brojlery piekarnika i ustaw stojak piekarnika na około 6 cali od źródła ciepła. Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową i spryskać sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Umieścić kawałki pieprzu wycięte boki w dół na przygotowanej blasze do pieczenia. Gotować pod rozgrzanym brojlerem, aż skóra pieprzu poczerniała i pęcherze, 5 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
3
Umieścić poczernione kawałki pieprzu w misce i szczelnie zamknąć folią. Pozostawić pieprz do pary, jak ostygnie, o 20 protokół. Po ostygnięciu Usuń i wyrzuć Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Ciepła 2 łyżeczki oleju rzepakowego w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, i gotować i mieszać Tomatillo aż zmiękną, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Posypać solą i czarnym pieprzem, wymieszać z czosnkiem. Gotować i mieszać, aż czosnek zmięknie, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
6
Umieść gorące pomidory w blenderze i dodaj pieczoną czerwoną paprykę, pietruszkę, ocet ryżowy i miód. Zmiksować sos na gładką masę i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczona Czerwona PaprykaPieczona Czerwona Papryka
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
W płytkiej misce wymieszać mąkę, chili w proszku i suszone oregano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone OreganoSuszone Oregano
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Filety rybne posypać solą i czarnym pieprzem, i pogłębiać w mieszaninie mąki do powlekania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Filety RybneFilety Rybne
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
9
Podgrzać 2 łyżeczki oleju rzepakowego na patelni na średnim ogniu. Gotować ryby, aż rumiane, 2 do 3 protokół; ostrożnie odwrócić rybę i gotować na drugiej stronie, aż mięso jest nieprzezroczyste i lekko łuszczące się i ryba rumiane, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Przełożyć rybę na półmisek. Przecisnąć połówki cytryny na rybie i podawać z sosem. Jeśli sos ostygł, wlać do miski bezpiecznej w kuchence mikrofalowej i gotować w kuchence mikrofalowej na średnim ustawieniu do gorąca, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia51
Magazyn