Potrzebujesz pescatarian danie główne? Tilapia smażona na patelni może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 3,3 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 311 kalorii, 35g białka, oraz 16G tłuszczu. Jeśli masz pod ręką filety z tilapii, olej canolan, świeżo liście pietruszki i kilka innych składników, możesz to zrobić. 52 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 13 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 82%. Ten wynik jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tilapia Smażona Na Patelni, Pan Fried Cajun Tilapia, oraz Pan Fried Cajun Tilapia.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
W płytkim naczyniu do pieczenia połącz mąkę, przyprawy do owoców morza, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Do Owoców Morza
Sól I Pieprz
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
4
Dodaj tilapię i lekko pokryj każdą stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tilapia
5
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu. Strząśnij nadmiar przyprawionej mąki i umieść na patelni. Brązowy z obu stron, około 2 do 3 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Sezonowana
Gruby Czerwony Cukier
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Połóż tilapię na blasze do pieczenia wyłożonej papierową torbą na zakupy lub ręcznikami papierowymi i trzymaj w piekarniku w cieple podczas przygotowywania sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tilapia
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Ręczniki Papierowe
Piekarnik
7
Zmniejsz ogień na patelnię tilapia została ugotowana na niskim poziomie i dodaj masło. Gdy masło się rozpuści, dodaj czosnek, sok z cytryny i pietruszkę i smaż przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Pietruszka-nać
Tilapia
Masło
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Filety ułożyć na talerzach lub półmisku, polać sosem i podawać.
Tilapian w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, winem musującym i Pinot Grigio. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować, jest Flowers Sea View Ridge Estate Pinot Noir. Ma 4,6 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 67 dolarów.
Kwiaty Widok Na Morze Ridge Estate Pinot Noir
Ciemnoczerwony kolor z ceglaną obwódką. Aromaty są kwiatowe i owocowe dominujące składające się z malin i wiśni bing z subtelnyminuty cedru, ziela angielskiego i anyżu. Cały element klastra zapewnia pikantność na podniebieniu z gładką teksturą iślady mineralności, które prowadzą do utrzymującego się wykończenia napędzanego kwasem.