Tilapia Sezam Miodowy

Tilapia Sezam Miodowy
Tilapia sezamu miodowego może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 30,58 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 75% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 2897 kalorii, 261g białka, oraz 172g tłuszczu. Ten przepis służy 1. Udaj się do sklepu i odbierz tilapię, pikantną musztardę, patyczki sezamu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sezam można śledzić to danie główne z Sezam Kruchy jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest dostarczany przez Recipezaar. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Tilapia Sezam Miodowy, Paluszki z kurczaka miodowo-Teriyaki z sezamem z makaronem celofanowym sezamowym i groszkiem, oraz Tilapian i imbir-Sezam pieczone warzywa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umyć i osuszyć tilapia.In płytkie miski, wymieszać musztardę, miód, sos sojowy, i olej sezamowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
TilapiaTilapia
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Umieść paluszki sezamu w robocie kuchennym i zmiażdż, aż będą przypominały gruboziarnisty piasek.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3
Umieścić w dużej płytkiej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Posmaruj każdy filet tilapii po obu stronach mieszaniną miodowo-musztardową, a następnie pokryj pokruszonymi pałeczkami sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z TilapiiFilety Z Tilapii
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
5
Umieść rybę na nieprzywierającej lub wyłożonej blasze do pieczenia i piecz w temperaturze 375 stopni przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Tilapię można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to motłoch Pinot Gris. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Rabble Pinot Gris
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn