Tilapia rybne Tacos z rukolą

Tilapia rybne Tacos z rukolą
Tilapia rybne Tacos z rukolą wymaga około 42 minuty od początku do końca. Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 3,02 zł za porcję. To danie główne ma 415 kalorii, 19g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Jest to dość drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, sok z limonki, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 60%. Spróbuj TACO RYBNE TILAPIA (TACOS DE TILAPIA), Tilapia Fish Tacos, oraz Blackened Tilapia Fish Tacos dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
* Można znaleźć na rynkach azjatyckich
3
Wyposażenie specjalne: 12-count nonstick Muffin pan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
16 Uncji Płynu Syropu Czekoladowego Hershey's16 Uncji Płynu Syropu Czekoladowego Hershey's
4
Na kubki wonton: umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Za pomocą pędzla do ciasta umyj każdą stronę owijek wonton olejem rzepakowym. Delikatnie wciśnij owijki wonton na dole i bokach patelni muffin 12-count.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wonton WrappersWonton Wrappers
Papryczka Chipotle, Grubo PosiekanaPapryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
16 Uncji Płynu Syropu Czekoladowego Hershey's16 Uncji Płynu Syropu Czekoladowego Hershey's
6
Piec do lekko złocistego, około 6 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Wyjąć patelnię z piekarnika i ostudzić przez 5 minut. Delikatnie podnieś kubki wonton z patelni i całkowicie ostudzić, około 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Do nadzienia: w dużej, nieprzywierającej patelni podgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Filety tilapii skropić oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem do smaku. Ułóż rybę w jednej warstwie na patelni i gotuj, aż miąższ będzie łuszczący się i ugotowany, około 2 do 3 minut z każdej strony. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Filety Z TilapiiFilety Z Tilapii
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Do dressingu: w średniej misce ubij razem 3 łyżki oliwy z oliwek i sok z limonki. Doprawić solą, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Dodaj awokado, mango, zielona cebula, i rukola. Wrzucić, aż wszystkie składniki są powlekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
12
Do creme fraiche: w małej misce, wymieszać creme fraiche, wasabi proszek i sól, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Proszek WasabiProszek Wasabi
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Umieścić wonton filiżanki na talerzu i podzielić mieszaninę awokado do filiżanek. Na wierzchu od 3 do 4 kawałków ryby. Łyżka około 1 do 2 łyżeczek mieszanki creme fraiche na wierzchu ryby i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
2
Uwaga kucharza: owijki wonton mogą się bardzo szybko spalić w piekarniku, więc sprawdź je po 5 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wonton WrappersWonton Wrappers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Tilapian w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.
TrudnośćTwardy
Gotowe W42 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn