Tilapia Pomidorowe Filety Bazyliowe

Need a bezglutenowe, pierwotne, przyjazne fodmap i pescatariańskie danie główne? Tilapia pomidor bazylia filety może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 177 kalorii. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, liście bazylii, filety tilapia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym jako deser. 24 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 91%, co jest niesamowite. Spróbuj Tilapia Pomidorowe Filety Bazyliowe, Pomidor Bazylia Tilapia, oraz Parmezan Crusted Tilapia z sosem pomidorowo-bazyliowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 204°. Spray 11x7-cala (2-quart) szklane naczynie do pieczenia z natryskiem do gotowania. W płytkim naczyniu połącz sok z cytryny, skórkę i olej. Zanurz filety w mieszaninie cytrynowej, zmieniając się w płaszcz.
Umieścić w naczyniu do pieczenia.
Filety posypać bazylią, solą i pieprzem. Łyżka pomidorów na filetach.
Posypać serem. Przykryć folią.
Piec 15 do 20 minut lub aż ryby płatki łatwo widelcem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapian w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.