Tilapia pieczona w tajskim zielonym Curry

Tilapia pieczona w tajskim zielonym Curry
Tilapia pieczona w tajskim zielonym Curry jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. To danie główne ma 725 kalorii, 40g białka, oraz 58 g tłuszczu na porcję. Na $5.25 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz mleko kokosowe, kolendra, chili i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej można śledzić to danie główne z Wegański Chleb Bananowy Mango jako deser. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Domowa Tajska Zielona Pasta Curry (I Łatwe Tajskie Zielone Curry), Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, oraz Pieczona Tilapia Z Tajskim Sosem Kokosowo-Curry.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Dodaj pastę curry i saute aż pachnące, o minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
3
Dodać mleko kokosowe, sos rybny, cukier, sok z limonki oraz skórkę i liście limonki i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Liście LimonkiLiście Limonki
Sos RybnySos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
4
W naczyniu do pieczenia filety z tilapii wlać wysuszone mleko kokosowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z TilapiiFilety Z Tilapii
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
5
Piec w rozgrzanym piekarniku 177° do ugotowania, około 15-20 minut. Ryba będzie gotowana, gdy łatwo się płatkuje i nie jest już półprzezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Podawać z kolendrą i czerwonymi Chilli.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Tilapię można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alzacji Willm Pinot Gris Reserve. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia28
Magazyn