Tilapia pieczona w tajskim zielonym Curry

Tilapia pieczona w tajskim zielonym Curry jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. To danie główne ma 725 kalorii, 40g białka, oraz 58 g tłuszczu na porcję. Na $5.25 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz mleko kokosowe, kolendra, chili i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej można śledzić to danie główne z Wegański Chleb Bananowy Mango jako deser. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Domowa Tajska Zielona Pasta Curry (I Łatwe Tajskie Zielone Curry), Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, oraz Pieczona Tilapia Z Tajskim Sosem Kokosowo-Curry.
Instrukcje
Rozgrzać olej na patelni.
Dodaj pastę curry i saute aż pachnące, o minutę.
Dodać mleko kokosowe, sos rybny, cukier, sok z limonki oraz skórkę i liście limonki i doprowadzić do wrzenia.
W naczyniu do pieczenia filety z tilapii wlać wysuszone mleko kokosowe.
Piec w rozgrzanym piekarniku 177° do ugotowania, około 15-20 minut. Ryba będzie gotowana, gdy łatwo się płatkuje i nie jest już półprzezroczysta.
Podawać z kolendrą i czerwonymi Chilli.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapię można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alzacji Willm Pinot Gris Reserve. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.