Tilapia Pieczona

Tilapia Pieczona
Pieczona Tilapia może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.87 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 601 kalorii. Mieszanka soli, mielonego pieprzu, filety tilapia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Cała Pieczona Tilapia, Tilapia Pieczona, oraz Tilapia Pieczona.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Dno średniego naczynia do pieczenia zalać około 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
W małej misce zmiksuj pozostałą oliwę z oliwek, pastę pomidorową, czosnek w proszku, oregano, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Ułóż filety tilapia w przygotowanym naczyniu do pieczenia, Skórka do góry. Szpatułką rozprowadź mieszaninę oliwy z oliwek i pasty pomidorowej na tilapii, zbierając większość w środku filetów. Ułóż plastry cebuli i zielonego pieprzu na i wokół filetów.
Składniki, których będziesz potrzebować
TilapiaTilapia
Zielony PieprzZielony Pieprz
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SzpatułkaSzpatułka
4
Piec w rozgrzanym piekarniku 15 minut, aż ryba będzie łatwo płatkowane widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjąć z ognia, dodać każdy filet z 1 łyżką masła i ustawić piekarnik do pieczenia. Broil 5 do 7 minut, aż masło topi się i lekko brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn